Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου : Να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση για μετατροπή του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου σε νοσοκομείο μόνο COVID

Δημοσιεύτηκε στις

Να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση για μετατροπή του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου σε νοσοκομείο μόνο COVID

Τρίτη 6 Απριλίου:   Συγκέντρωση στις 12 μ., στην είσοδο ΘΡΙΑΣΙΟΥ   

                νοσοκομείου και συμβολικός αποκλεισμός οδού ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

άμεση επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία των διασωληνωμένων ασθενών, που παραμένουν εκτός ΜΕΘ και την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς με COVID, οι οποίοι νοσηλεύονται σε επικίνδυνες συνθήκες

► ενίσχυση ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων με επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Μάνδρα

► λήψη μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην μετατροπή του μοναδικού νοσοκομείου της Δ. Αττικής σε νοσοκομείο μόνο COVID, που αφήνει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους, χωρίς ούτε μία διαθέσιμη κλίνη για τη νοσηλεία ασθενών με άλλες παθήσεις.

Προηγήθηκε η μετατροπή του Κέντρου Εγκαυμάτων σε ΜΕΘ COVID, με αποτέλεσμα στο κέντρο μιας βιομηχανικής ζώνης με 2 διυλιστήρια και εκατοντάδες επιχειρήσεις με εύφλεκτα υλικά, να μην υπάρχει καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ για νοσηλεία εγκαυματιών.

Αδιαφορούν για τους χιλιάδες κατοίκους που ζούμε κάτω από τα φουγάρα των ΕΛΠΕ και η υγεία μας επιβαρύνεται από την παραμονή του ΧΥΤΑ Φυλής και την περιβαλλοντική μόλυνση από την υπερσυγκέντρωση ρυπογόνων βιομηχανικών δραστηριοτήτων.

Αδιαφορούν για τους χιλιάδες εργαζόμενους στη βιομηχανική περιοχή, όπου τα «εργατικά ατυχήματα» είναι σχεδόν καθημερινά και τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων είναι ανεπαρκή έως ανύπαρκτα.

Αδιαφορούν για τις ήδη επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας 120 ασθενών με COVID στις κλινικές και ΜΕΘ του νοσοκομείου,  αν και εκκρεμεί εισαγγελική έρευνα, κατόπιν αναφοράς του Σωματείου μας.

Αξιοποιούν όμως την επιδημία για να ενισχύσουν την κερδοφορία των ιδιωτικών κλινικών, με την μεταφορά δεκάδων ασθενών, με άλλες παθήσεις, που νοσηλεύονται στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο.

Αν και παραμένουν κενές 250 οργανικές θέσεις εργαζομένων, έχουν ήδη «αναπτυχθεί» 129 κλίνες COVID χωρίς την αναγκαία ενίσχυση με προσωπικό.

Για τη στελέχωση των νέων κλινών COVID, μετακινήθηκαν εργαζόμενοι από τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα, με αποτέλεσμα, να κλείσουν 2 από τα 8 κρεβάτια της γενικής ΜΕΘ, να λειτουργούν μόνο 2 από τις 6 χειρουργικές αίθουσες και να έχουν συμπτυχθεί οι 8 κλινικές του χειρουργικού τομέα. Αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες ασθενείς να περιμένουν για μήνες για να κάνουν τη χειρουργική επέμβαση που έχουν ανάγκη.

Ταυτόχρονα υπάρχουν μονο 10 ειδικευμένοι παθολόγοι και 6 ειδικευμένοι πνευμονολόγοι που έχουν την ευθύνη για περισσότερους από 100 ασθενείς με COVID. Αντί για την πρόσληψη παθολόγων και πνευμονολόγων, μετακίνησαν ειδικευόμενους άλλων ειδικοτήτων, ενώ το ιατρείο COVID του ΤΕΠ στελεχώνεται και με ορθοπαιδικούς, χειρουργούς και καρδιολόγους.

Αντίστοιχα, μόνο 2 ή 3 νοσηλευτές ανα βάρδια έχουν την ευθύνη για περισσότερους από 30 ασθενείς, ενώ στις κλινικές και ΜΕΘ COVID αναγκάζονται να παραμένουν ντυμένοι με προστατευτικές στολές για πολλές ώρες. Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις στην Αιμοδοσία, Ακτινολογικό και εργαστήρια και σε τραυματιοφορείς, βοηθούς θαλάμου και φυσικοθεραπευτές.

Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις και στα Κέντρα υγείας της περιοχής. Στην Μάνδρα υπάρχει μόνο ένα Περιφερειακό Ιατρείο που λειτουργεί 2 πρωινά την εβδομάδα. Στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, αν και παραμένουν κενές 46 οργανικές θέσεις προσωπικού, μετακινούν γιατρούς στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Το Κέντρο Υγείας Ασπροπύργου στελεχώνεται μόνο από 6 γιατρούς και ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό. Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αντί για 11 γενικούς γιατρούς, υπάρχουν μόνο 2 μόνιμοι και 1 επικουρικός και κινδυνεύει με διακοπή λειτουργίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα μας και αξιοποιεί ακόμη και την επιδημία για να ενισχύσει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, με συμμετοχή στην ΠΑΝΘΡΙΑΣΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Οικοδόμων: 6 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία – 20 Νοέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία

Με τον αποφασιστικό, μαζικό αγώνα μας διεκδικούμε: Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για όλους τους...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για εξελίξεις στην Αττική Οδό

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Στις 6 Οκτώβρη,...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...