ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Μεταλλεία και Λατομεία ΒΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Η βία, η καταστολή, η εργοδοτική τρομοκρατία είναι στη πρώτη γραμμή, κυβέρνησης – εργοδοσίας στην ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιδιώκουν να οικοδομήσουν σε όλους τους χώρους δουλειάς συνθήκες γαλέρας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι του Συνδικάτου Εργατοϋπάλληλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος  (ΣΕΛΜΑ), αγωνίζονται και διεκδικούν με κινητοποιήσεις από τις 4 Μάρτη, αυξήσεις στους χαμηλόμισθους, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Με οργάνωση και με αγώνα δίνουν απάντηση και στις εκβιαστικές μεθοδεύσεις της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» και «Edilmac», που επιχειρεί την απόλυση του Προέδρου και του Γραμματέα του σωματείου.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, εκφράζουν την αλληλεγγύη στον αγώνα τους και καταδικάζουν τις εκδικητικές εκβιαστικές μεθόδους της εταιρείας.

Καλούμε σωματεία, φορείς να υπερασπιστούν τον αγώνα τους, να δυναμώσει η αλληλεγγύη. Με ετοιμότητα και επαγρύπνηση να απαντήσουμε με απεργιακούς αγώνες στο νέο συνδικαλιστικό νόμο, που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ με την εργοδοσία.

Περισσότερα

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Συγκέντρωση και περιοδείες στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστών

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση με ομιλία στο εργοτάξιο κατασκευής των δικαστηρίων...

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Επιστολή προς Δήμο για τη διαγραφή προστίμου προς μουσικό του δρόμου για “παράνομη κατάληψη οδοστρώματος”

Κύριε Αντιδήμαρχε, Λάβαμε αναφορά από μουσικό του δρόμου πως του επιβλήθηκε πρόστιμο 350 ευρώ από...

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων: Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες στην Κεντρική Πλατεία με συμμετοχή πολλών σωματείων και φορέων στα...