ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Μεταλλεία και Λατομεία ΒΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Η βία, η καταστολή, η εργοδοτική τρομοκρατία είναι στη πρώτη γραμμή, κυβέρνησης – εργοδοσίας στην ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επιδιώκουν να οικοδομήσουν σε όλους τους χώρους δουλειάς συνθήκες γαλέρας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Σε αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι του Συνδικάτου Εργατοϋπάλληλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος  (ΣΕΛΜΑ), αγωνίζονται και διεκδικούν με κινητοποιήσεις από τις 4 Μάρτη, αυξήσεις στους χαμηλόμισθους, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Με οργάνωση και με αγώνα δίνουν απάντηση και στις εκβιαστικές μεθοδεύσεις της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» και «Edilmac», που επιχειρεί την απόλυση του Προέδρου και του Γραμματέα του σωματείου.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, εκφράζουν την αλληλεγγύη στον αγώνα τους και καταδικάζουν τις εκδικητικές εκβιαστικές μεθόδους της εταιρείας.

Καλούμε σωματεία, φορείς να υπερασπιστούν τον αγώνα τους, να δυναμώσει η αλληλεγγύη. Με ετοιμότητα και επαγρύπνηση να απαντήσουμε με απεργιακούς αγώνες στο νέο συνδικαλιστικό νόμο, που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ με την εργοδοσία.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...