Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός : Δεν πρόκειται να δεχτούμε οποιοσδήποτε ασθενής να μείνει χωρίς οξυγόνο

Δημοσιεύτηκε στις

Έπειτα από προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο δίκτυο παροχής οξυγόνου του νοσοκομείου το τελευταίο διάστημα  (συχνές βλάβες σε πολλά σημεία ταυτόχρονα, πτώση πίεσης οξυγόνου κλπ), έγινε παρέμβαση στην Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας όπου παρόντες ήταν συνάδελφοι τεχνικοί καθώς και αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ του σωματείου.

Αφού αναλύθηκε η κατάσταση, όλοι συμφωνήσαμε ότι το νοσοκομείο λειτουργεί σε οριακό επίπεδο λόγω της αυξημένης ζήτησης σε οξυγόνο (βλέπε, διαρκής ανάπτυξη κλινών – απλών & ΜΕΘ – covid, αναπνευστήρες, high flow κλπ) και δεν μπορεί να επιβαρυνθεί επιπλέον.

Το θέμα επισημάνθηκε και εγγράφως από το ΔΣ του ΣΕΝΕ προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου και της 1ης Υ.ΠΕ. Αττικής (παρόλο που τους ήταν ήδη γνωστό), οι οποίες όμως, παρότι γνωρίζουν ποια είναι πλέον η δυναμικότητα & τα όρια του δικτύου, συνεχίζουν να αυξάνουν τις κλίνες covid.

Προειδοποιούμε ξανά ότι με επιπλέον επιβάρυνση του δικτύου αυξάνονται κάθετα οι πιθανότητες να δημιουργηθούν προβλήματα τόσο σε τοπικό επίπεδο ( πχ κλινικές, ΜΕΘ, κλπ), όσο και στην κεντρική παροχή του δικτύου, απειλώντας ευθέως την ασφάλεια ασθενών και εργαζόμενων.

Να υπενθυμίσουμε έξαλλου ότι τα ίδια φαινόμενα έχουν δημιουργηθεί και σε άλλα νοσοκομεία όπως το Λαϊκό, Αττικό, Θριάσιο, Τζάνειο, Καρδίτσα κλπ. Αν παρά τις προειδοποιήσεις μας το νοσοκομείο συνεχίσει να επιβαρύνεται με επιπλέον παροχές οξυγόνου και υπάρξει οποιαδήποτε διακοπή στο οξυγόνο η αποκλειστική ευθύνη θα βαρύνει τις Διοικήσεις και το Υπουργείο Υγείας, οι οποίοι εδώ και 13 μήνες δεν έλαβαν το παραμικρό μέτρο.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούμε οποιοσδήποτε ασθενής να μείνει χωρίς οξυγόνο.

Έχουμε από καιρό διατυπώσει προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση και δημοσίως τις προτάσεις μας ως μαχόμενοι υγειονομικοί, είτε αυτές αφορούν τον έτσι κι αλλιώς αναγκαίο εκσυγχρονισμό του πεπαλαιωμένου δικτύου υπό την επίβλεψη εξουσιοδοτημένου για τέτοιες εργασίες Μηχανικού του Δημοσίου, είτε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη σοβαρότητα των επιπτώσεων της κατ’ουσίαν μετατροπής του μεγαλύτερου και πιο εξειδικευμένου νοσοκομείου της χώρας σε νοσοκομείο μιας νόσου.

Κατά συνέπεια, καταγγέλλουμε την οποιαδήποτε ολιγωρία ή ενέργεια που δημιουργεί όρους αύξησης της επισφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων με ό,τι αυτό σημαίνει για την υγεία και την ίδια τη ζωή ασθενών απολύτως εξαρτημένων από το οξυγόνο, αλλά και το ενδεχόμενο για ατύχημα ίσως και μεγάλης κλίμακας

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...