Σωματείο Εργαζομένων στη Μέλλον : Για την έναρξη της διαπραγμάτευσης για την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Από το 2013 που δεχτήκαμε το πρώτο πλήγμα με μειώσεις μισθών, όλοι οι εργαζόμενοι συσπειρωθήκαμε, δυναμώσαμε το Σωματείο και το παραδώσαμε στα χέρια που ανήκει,στους ίδιους τους εργαζόμενους!

Έκτοτε, όλοι μαζί έχουμε «γράψει χιλιόμετρα» σε αγώνες, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις που προέκυψαν από μαζικές διαδικασίες και αποφάσεις. Καταφέραμε νίκες, από την επέκταση του διαλείμματος, την παροχή των κουπονιών διμήνου (90 ευρώ) που κάθε δύο χρόνια καταφέραμε να αυξάνεται το ποσό, μέχρι και μικρές αυξήσεις στους μισθούς, σε τόσο δυσμενείς συνθήκες.

Το 2019 ήταν χρονιά αγωνιστικότητας, αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης που δείξαμε όλοι, πραγματοποιώντας σθεναρά για σχεδόν έναν μήνα απεργίες και στάσεις, που έγιναν γνωστές και εκτός συνόρων!

Φέτος λοιπόν, ανοίξαμε νωρίς και πάλι το θέμα της Επιχειρησιακής Σύμβασης, πετυχαίνοντας την πρώτη συζήτηση με τη Διοίκηση την Τρίτη 23/3. Μεταφέραμε το κλίμα, τις ανησυχίες που απασχολούν όλους μας, απαριθμήσαμε τι έχουμε χάσει όλα αυτά τα χρόνια, μιας και πάντα εμείς καλούμαστε να κάνουμε παραπάνω θυσίες, «να βάλουμε πλάτη» όπως μας λένε, χωρίς όμως να έχουμε πάρει πίσω ούτε το ελάχιστο από αυτά που χάσαμε.

Μην ξεχνάμε ότι η εργοδοσία είχε και έχει με το μέρος της νόμους και κυβερνήσεις και εκμεταλλεύεται κάθε μέτρο που της δίνεται.  Επικαλείται κάθε φορά οικονομικές κρίσεις, την πανδημία, για να προχωρήσει σε μεθόδους που θα μειώσουν το κόστος και θα αυξήσουν τα κέρδη! Έτσι έγιναν και οι μαζικές απολύσεις πριν λίγους μήνες και αυξήθηκε η εντατικοποίηση. Δε μπορεί όμως να κρύψει το γεγονός ότι η δική μας δουλειά είναι αυτή που φέρνει τα κέρδη..Κέρδη που ποτέ δε μοιραστήκαμε, σε αντίθεση με τη χασούρα! 

Η διαπραγμάτευση, συνάδελφοι, μόλις αρχίζει!

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την ανάγκη να υπάρχει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για όλους τους εργαζόμενους. Ολα αυτά τα χρόνια, η εργοδοσία υπογράφει Επιχειρησιακή Σύμβαση κάτω από τη δική μας πίεση και τους αγώνες. Παραμένουμε μια από τις λίγες επιχειρήσεις που πετυχαίνουμε κάτι τέτοιο! Για εμάς αυτή είναι η βάση της συζήτησης σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αιτήματά μας.

Το ΔΣ του Σωματείου έχει ήδη επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σύμαβσης, με αιτήματα που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των αναγκών των εργαζομένων, και αφού εμπλουτιστεί από την συζήτηση του Σαββάτου, θα καλέσουμε την εργοδοσία να συζητήσουμε πάνω σε αυτό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν ενεργά μέρος στον αγώνα που μόλις άρχισε, συμμετέχοντας αρχικά στην τηλεδιάσκεψη το Σάββατο 27/3 στις 19:00. Απευθυνόμαστε και στους νέους συναδέλφους, να πάρουν μέρος στη συζήτηση, να γραφτούν στο Σωματείο.                                                            

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...