Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας : Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και εργοδοσία να παίζουν με τη ζωή και τα δικαιώματα μας.

Δημοσιεύτηκε στις

Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα προστίθεται στην λίστα των καταγγελιών που δέχεται ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Μία συναδέλφισσα  στις αποθήκες της εταιρείας CELESTINO κάτω από την εντατικοποίηση της εργασίας και τα ελλιπή μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας έπεσε από ύψος πάνω σε ντέξιον.

Εκπρόσωπος της εργοδοσίας σε επικοινωνία που είχε το σωματείο επικαλέστηκε προσωπικά δεδομένα  προκειμένου να αποκρύψει το συμβάν. Ταυτόχρονα εκθείασε το γεγονός ότι μια μέρα μετά το ατύχημα της συναδέλφισσας έγινε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο προσωπικό για την ασφάλεια του. Αναρωτιόμαστε αν τα σεμινάρια επαρκούν για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από την πίεση και την εντατικοποίηση  ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί με βάση τους στόχους και τις ορέξεις της εργοδοσίας για περισσότερη κερδοφορία.

Πλέον τα εργατικά ατυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο στους εργασιακούς χώρους. Οι  εργαζόμενοι  πληρώνουμε βαρύ τίμημα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία μας αφού αυτά αποτελούν ”ψιλά γράμματα” για τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους, οι οποίοι νοιάζονται μόνο για τα κέρδη τους. Από εκεί πηγάζει το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, η έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, γιατί αποτελούν κόστος γι΄ αυτούς.

Ευχόμαστε στη συναδέλφισσα περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.  Το ΚΕΠΕΚ άμεσα και χωρίς χρονοτριβές να διενεργήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα και αν τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονται.

Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο τους, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας να απαιτήσουμε συλλογικά και οργανωμένα να τηρούνται μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας μας, να δημιουργήσουμε επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς. Να μην επιτρέψουμε σε κυβέρνηση και εργοδοσία να παίζουν με τη ζωή και τα δικαιώματα μας.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...