Συλλαλητήριο σωματείων Ν. Θεσσαλίας στις 19 Μάρτη “Δίνουμε τρόπο στην οργή”

Δημοσιεύτηκε στις

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ

Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένος αγώνας

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΡΤΗ 6μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Ένα χρόνο τώρα με την πανδημία παλεύουμε κάθε μέρα για την υγεία και την επιβίωσή μας παραμένοντας απροστάτευτοι στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος Υγείας. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν χαθεί ενώ παράλληλα η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή της επίθεση εντείνοντας την αστυνομοκρατία και την καταστολή.

Το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας στην περιοχή μας όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, παραμένουν υποστελεχωμένα χωρίς τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό αφού η κυβέρνηση με την πολιτική της μειώνει περαιτέρω τις δαπάνες για την Υγεία ενώ παρέχει άφθονο ζεστό χρήμα σε επιχειρηματικούς ομίλους και αντί να προσλαμβάνει υγειονομικό προσωπικό δίνει δεκάδες εκατομμύρια για να προσλάβει αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι το 2020 (έτος πανδημίας) μειώθηκε 2.5% το μόνιμο προσωπικό στην Υγεία ενώ αυξήθηκε 6% το μόνιμο προσωπικό στην Αστυνομία.

Και ενώ το δημόσιο σύστημα Υγείας μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου, την ίδια στιγμή στην ιδιωτική υγεία θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού.

Η κυβέρνηση βρίσκοντας ευκαιρία τώρα με την πανδημία ψηφίζει συνεχόμενα νομοσχέδια που χτυπάνε εργατικά-λαϊκά δικαιώματα. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημα τους, χιλιάδες εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας. Και σαν να μην έφταναν αυτά, έχει στα σκαριά νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο θεσμοθετώντας τη 10ωρη εργασία με απλήρωτες υπερωρίες. Συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης που χτύπησε με νόμο το απεργιακό δικαίωμα, επιβάλει νέα χτυπήματα στα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Παράλληλα με την αντιλαϊκή τους πολιτική, δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης και στις γειτονιές! Η οργή όμως και η αγανάκτηση των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και στο όργιο της αστυνομοκρατίας δε μπορεί να κρυφτεί!

Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μην μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημα μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν αμίλητους και σκυφτούς για να μπορέσουν να περάσουν χωρίς αντιδράσεις την εγκληματική πολιτική τους.

Ως εδώ όμως! Είναι γελασμένοι η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία αν νομίζουν ότι θα τους περάσει!

Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημα μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία, απαντάμε δυναμώνοντας τη φωνή μας, τον κοινό μας αγώνα ενάντια στην πολιτική που μας τσακίζει για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

Χωρίς τη δράση των σωματείων θα ήμασταν χειρότερα. Η αναμονή, η παθητικότητα και η απομάκρυνση από την οργανωμένη δράση είναι αυτό που δίνει αέρα στα πανιά τους. Η αποκάλυψη της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης-εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των σωματείων είναι αυτά που  φοβούνται και γι’ αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί που πάνε με ρυθμούς χελώνας εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.
  • Ανοιχτά σχολεία και σχολές με αύξηση της χρηματοδότησης για να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία τους.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Οργανωμένος έλεγχος σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Τα σωματεία και φορείς

Συνδικάτο Μετάλλου «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Μαγνησίας, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Νομού Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Μαγνησίας, Φοιτητικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων – Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...