Η ΔΑΣ Καθαριστριών Δημοσίων σχολείων Αθήνας καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 17 Μάρτη στις 6μ.μ. στα Προπύλαια.

Δημοσιεύτηκε στις

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και τα σχολεία εξακολουθούν να παραμένουν υγειονομικά αθωράκιστα. Οι μαθητές στοιβάζονται σε αίθουσες των 25-27 ατόμων, ανά τάξη, με το προσωπικό καθαριότητας να μην επαρκή και να είναι πίσω από τις ανάγκες. Από την αρχή της πανδημίας, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για την υγεία των εργαζομένων στην καθαριότητα. Στους περισσότερους Δήμους τα μέσα προστασίας είναι σχεδόν ανύπαρκτα, περιορίζονται σε γάντια και μάσκες μιας χρήσεως. Έχει αυξηθεί η εντατικοποίηση με το άνοιξε- κλείσε των σχολείων γιατί μεταφερόμαστε από την Πρωτοβάθμια στην Δευτεροβάθμια ή σε άλλους χώρους των Δήμων, για να καλύψουμε ανάγκες, σύμφωνα με την ΠΝΠ που είναι σε ισχύ. Ταυτόχρονα, στοιβαζόμαστε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σαν σαρδέλες. 

Η κυβέρνηση, ένα χρόνο τώρα, έχει αφήσει το σύστημα Υγείας αθωράκιστο μπροστά στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας, την ίδια στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας θησαυρίζει πάνω στις πλάτες του λαού.

Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την πανδημία, προχωρά την επίθεση στα εργασιακά- λαϊκά δικαιώματα δίχως φρένο.

Μιλώντας για lockdown, μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μη μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίστασή μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημά μας, στο δικαίωμα στην σταθερή εργασία. 

Μας θέλουν με κλειστά στόματα. Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης και στις γειτονιές. Η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και της αστυνομοκρατίας δεν θα περάσει! 

Οργανωμένα, μαζικά, με τα Σωματεία μας με τις Ομοσπονδίες μας 

συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο, 

παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Απαιτούμε:

  1. Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Νέες προσλήψεις προσωπικού. Κανένας εργολάβος στα σχολεία.
  2. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια.
  3. Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  4. Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Για την διαπραγμάτευση της κλαδικής ΣΣΕ με τους εργοδοτικούς φορείς 

Την Τετάρτη 9/10/24 θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον ΣΕΒ στα...

Εργατικό Κέντρο Άρτας: 9 Οκτώβρη σύσκεψη για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της υγείας, την κατάσταση στο χώρο της παιδείας και την ιδιωτικοποίηση του...

ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ και ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί...

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: Για την απόλυση εργαζόμενης από την εταιρία ΕΡΜΗΣ

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφισσας από την εταιρεία...