Συνδικάτο Εργατ/λων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής : Όλοι στο Παναττικό Συλλαλητήριο 17 Μάρτη στις 6μ.μ. στα Προπύλαια

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ – ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΕΝΤΟΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ

Σήμερα βρισκόμαστε στο «τρίτο κύμα» της πανδημίας και η κατάσταση στον κλάδο μας παραμένει ακριβώς η ίδια! Εργαζόμενοι και πολίτες συνωστιζόμαστε στα κέντρα διαλογής – Ηub, στα γραφεία, στα καταστήματα. Η μη τήρηση των μέτρων προστασίας, η έλλειψη των μέσων προστασίας μας, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στις περισσότερες εταιρίες του κλάδουΟι εργαζόμενοι του κλάδου  είμαστε εκτεθειμένοι στον ιό, αφού δεν έχουμε σταματήσει όλο αυτόν τον καιρό να δουλεύουμε στην πρώτη γραμμή και ότι οι ζωές μας μπροστά στα κέρδη τον εργοδοτών μας δεν έχουν καμία αξία!

Όλα βέβαια γίνονται με τις ευλογίες της Κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων, που όλο αυτό τον καιρό της πανδημίας επικαλούνται την ατομική ευθύνη, κλείνουν μάτια και αυτιά, μπροστά στις ανάγκες για θωράκιση της υγείας των εργαζομένων. Εφαρμόζουν κάθε φορά πρωτοκόλλα λάστιχο, που δεν θωρακίζουν από τον κορονοϊό, αλλά προστατεύουν τα κέρδη των εργοδοτών, αφού τα διαμορφώνουν μα γνώμονά τις αντοχές τις οικονομίας. Τα ΜΜΜ, οι χώροι δουλείας όπως στον κλάδο μας, είναι από τους βασικότερους χώρους διασποράς του ιού! Σφυρίζουν  αδιάφορα μπροστά  στις υποδείξεις των υγειονομικών και των Σωματείων που δεν σταματούν να  προτείνουν μέτρα για την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας  μας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Το όργιο κρατικής βίας και καταστολής που έχει κορυφωθεί την τελευταία χρονική περίοδο είναι συνέχεια της προσπάθειας να τρομοκρατηθεί ο εργαζόμενος λαός. Η καταστολή δυναμώνει στους χώρους δουλειάς και  εκπαίδευσης, γειτονιές. Ομάδες της αστυνομίας χτυπούν, τρομοκρατούν, βρίζουν. Η οργή και η αγανάκτηση δε μπορεί να κρυφτεί!

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΝΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ 8ωρο-5μέρο. να σταματησουν τωρα οι ατελειωτες υπερωριεΣ
  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
  • ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ κ’ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – Συχνα κ’ επαναλαμβανομενα τεστ – Συχνες απολυμανσεις σε οχηματα, χωρους δουλειας – σε περιπτωση κρουσματοσ δεν επιστρεφουμε στην δουλεια αν δεν ικανοποιηθουν όλα τα απαραιτητα για την προστασια μας

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...