Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής : Η καταστολή είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής που θα ξεδιπλωθεί.

Δημοσιεύτηκε στις

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 η  πανδημία και οι ελλείψεις των νοσοκομείων σε υγειονομικούς δεν αντιμετωπίζονται με καταστολή και γκλομπς. Η ένταση της καταστολής τις τελευταίες μέρες δεν είναι τυχαίες. Τόσο η «ενοχλητική εικόνα» για τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όσο και η σημερινή προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών στο ΑΠΘ, όπου κουκουλοφόροι αστυνομικοί συνέλαβαν φοιτητές συμπεριφέροντάς τους σαν να είναι εγκληματίες εντάσσονται στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται διαχρονικά ανεξάρτητα κυβερνητικού σχήματος. Ποιος θα ξεχάσει ότι ακόμα και επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιήθηκαν οι «αύρες» στους δρόμους ενάντια σε νεολαίους διαδηλωτές, το χτύπημα αντιιμπεριαλιστικών διαδηλώσεων και ο προπηλακισμός των συνταξιούχων;

Ο πραγματικός λόγος που κρύβεται πίσω από την κλιμάκωση της αστυνομικής βίας και καταστολής, η οποία «συπτωματικά» συμβαίνει παράλληλα με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης στην Υγεία, στα Εργασιακά, στην Εκπαίδευση, είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το λαό, να βάλει στον πάγο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του.

Ποιος θα ξεχάσει τους διαδοχικούς νόμους για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, την ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς επί ΣΥΡΙΖΑ, την «αποστείρωση» των πανεπιστημίων από τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος, με «αποκορύφωμα» τον νόμο Χρυσοχοΐδη – Κεραμέως για αστυνομία μέσα στις σχολές, που θα περιφρουρεί το «πανεπιστήμιο – επιχείρηση, τον κατάπτυστο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων με στόχο το εργατικό – λαϊκό κίνημα, τις Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της ΕΕ «για την αντιμετώπιση του ριζοσπαστισμού», τους  «τρομονόμους», που έχουν αποδέκτη το εργατικό – λαϊκό κίνημα, αλλά και το τεράστιο πλέγμα παρακολούθησης και χαφιεδισμού, από τις βάσεις βιομετρικών δεδομένων μέχρι τις παρακολουθήσεις με στόχο την πάλη σωματείων και φορέων.

Ειδικά τώρα που η λαϊκή δυσαρέσκεια δυναμώνει εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας σε βάρος των λαϊκών αναγκών, της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας, η ένταση της καταστολής είναι απαραίτητο συμπλήρωμα των προσπαθειών χειραγώγησης από την κυβέρνηση, το κράτος, τα αστικά επιτελεία.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα: Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ όλους όσους παλεύουν συγκροτημένα μέσα από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ όλους όσους πρωτοστατούν στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή, ξεσκεπάζοντας τις ευθύνες της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη θωράκιση του κράτους, που συνθλίβει τις ανάγκες του λαού και απαντά με βία στις δίκαιες διεκδικήσεις του, για να θωρακίσει τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...