Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου : 12 Μάρτη παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας. Άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών

Δημοσιεύτηκε στις

Άμεση Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών για να μην καταρρεύσουν τα δημόσια νοσοκομεία

Ενίσχυση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση συμβασιούχων

Στάση Εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.) Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ Αναχώρηση πούλμαν από ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείου                     στις 11 π.μ. και Δημ. Πάρκινγκ Ελευσίνας στις 11.15 π.μ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών με COVID, επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων  για να μην καταρρεύσουν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, κάτω από το «βάρος» του 3ου κύματος της επιδημίας.

Περισσότεροι από 100 ασθενείς νοσηλεύονται, καταλαμβάνοντας κάθε διαθέσιμο χώρο των κλινικών του 4ου ορόφου του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, σε επικίνδυνες συνθήκες, όπως επιβεβαιώνεται από αλλεπάλληλα έγγραφα επιστημονικών φορέων και διευθυντών του νοσοκομείου.

Αναπτύχθηκαν πρόσφατα περισσότερες από 46 επιπλέον κλίνες COVID (ΜΕΘ και απλής νοσηλείας), χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση με προσωπικό.

Αποτέλεσμα είναι 10 ειδικευμένοι παθολόγοι και 6 ειδικευμένοι πνευμονολόγοι να έχουν την ευθύνη για δεκάδες ασθενείς, COVID και μη, που είναι διασκορπισμένοι σε διαφορετικές κλινικές σε διαφορετικούς ορόφους του νοσοκομείου.

Αντί για την πρόσληψη παθολόγων και πνευμονολόγων, μετακίνησαν στις κλινικές COVID ειδικευόμενους άλλων ειδικοτήτων, για την στελέχωση των νέων κλινών ΜΕΘ COVID, μετακινήθηκαν γιατροί από το Αναισθησιολογικό και τη Γενική ΜΕΘ, ενώ το ιατρείο COVID του ΤΕΠ εξακολουθεί να στελεχώνεται και με ορθοπαιδικούς, χειρουργούς και καρδιολόγους.

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στις ΜΕΘ και κλινικές, ενώ οι τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου και οι φυσικοθεραπευτές δεν αρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Γίνονται συνεχώς μετακινήσεις νοσηλευτών για να καλυφθούν, με πρόχειρο τρόπο, οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας.

Για να εξοικονομηθεί προσωπικό και κρεβάτια, εκτός από την περικοπές στα τακτικά χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία, συνεχίζονται εκτεταμένες συμπτύξεις χειρουργικών κλινικών με αποτέλεσμα τον δραστικό περιορισμό της λειτουργίας τους. Το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο – που είναι το μοναδικό στη Δ. Αττική – μετατρέπεται σε “νοσοκομείο μιας νόσου”, αφήνοντας εκτεθειμένους εκατοντάδες ασθενείς με άλλες παθήσεις. 

Ταυτόχρονα, αν και καταγράφονται διαρκώς κρούσματα μόλυνσης με SARS-CoV-2 σε εργαζόμενους και νοσηλευόμενους, εξακολουθεί να μην γίνεται συστηματικός προληπτικός έλεγχος  κυρίως ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ τα μέτρα που προβλέπει το ΠΔ 102/2020 για την προστασία εργαζομένων και ασθενών.

Την ίδια στιγμή, που τα δημόσια νοσοκομεία «πλημμυρίζουν» από ασθενείς με COVID, η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο αρνείται να επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές μονάδες υγείας, αλλά συνεχίζει τα “παζάρια” μαζί τους και τους εξασφαλίζει νέα «πελατεία» και σίγουρα κέρδη.

Αν και ομολογούν ότι «οι εργασιακοί χώροι έχουν γίνει η βασική πηγή διασποράς», αρνούνται να επιβάλλουν στην εργοδοσία να παρθούν τα αναγκαία συλλογικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

 Δεσμευόμαστε ότι θα υπερασπισθούμε, με κάθε τρόπο, την υγεία και τα δικαιώματα ασθενών και εργαζομένων από την πολιτική που αξιοποιεί ακόμα και την επιδημία για να επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...