Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής : Οι αγώνες δεν καταστέλλονται – μόνη απάντηση η οργάνωση

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της στην διαχείριση της πανδημίας, με τα νοσοκομεία ασφυκτικά γεμάτα, τους γιατρούς στα όρια και τον ιό να καλπάζει.

Απέναντι στη δίκαιη αγανάκτηση του λαού εξαπολύει όργιο καταστολής για να τσακίσει όποιον αμφισβητεί την πολιτική της. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν πως με το ξύλο και τα χημικά θα κάμψουν το φρόνημα του λαού.

Το λαϊκό ποτάμι που ξεχύθηκε στη Νέα Σμύρνη και βροντοφώναξε: «Τέρμα στην καταστολή – πάρτε τώρα μέτρα για προστασία στη ζωή του λαού» και έρχεται σαν συνέχεια των κινητοποιήσεων που δεν σταμάτησαν παρά τις απαγορεύσεις με αφορμή την πανδημία, έδειξε ότι ο λαός δεν φοβίζεται εύκολα.

Η ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική που πάει χέρι – χέρι με την ένταση της καταστολής, από εκεί που την άφησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στο όνομα της πανδημίας χαρίζουν τεράστια ποσά στους μεγάλους ομίλους και την ίδια στιγμή φορτώνουν νέα βάρη στο λαό με νέα φορολογία, νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, φέρνουν τη νομιμοποίηση της δεκάωρης εργασίας. Συνολικά προσπαθούν να ξεμπερδέψουν με τις κατακτήσεις που είχε αποσπάσει η τάξη μας ύστερα από σκληρούς αγώνες απέναντι στην εργοδοσία και τις τότε κυβερνήσεις. Γνωρίζουν καλά ότι αυτή τους η πολιτική θα φέρει αντιδράσεις γι’ αυτό και εντείνει την καταστολή, βάζει περισσότερα εμπόδια στη λειτουργία των σωματείων, στη λήψη απόφασης για απεργία.

Τους προειδοποιούμε: σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Έχουμε μεγάλη εμπειρία από αγώνες που οργανώνονται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Όσες απαγορεύσεις και αν εφαρμόσουν, όσα εμπόδια και αν βάλλουν, εμείς θα βρισκόμαστε πάντα μπροστά μαζί με τους εργαζόμενους. Η μόνη απάντηση, η μόνη πραγματική επιλογή είναι η οργάνωση στο Συνδικάτο.

Να ανάψει η συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς. Είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε με όλους τους τρόπους που γνωρίζουμε καλά απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Οργανωνόμαστε στο Συνδικάτο – Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας

Ψηλά τις γροθιές

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...