Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Λάρισας:   Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε εργοδοτική συμπεριφορά – παραβατικότητα στο συνδικάτο.

Δημοσιεύτηκε στις

 Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της εταιρείας PFS (ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ FOOD SERVICE), που την ημέρα της γιορτής της γυναίκας 8 Μάρτη, επέδωσε εξώδικο προς την αναπληρωτή γραμματέα του συνδικάτου μας. Ένα εξώδικο που αναφέρεται στην συμμετοχή της στην πανελλαδική τηλεδιάσκεψη της ΟΓΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ) με θέμα «ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» στις 21-2-2021.  Η εν λόγω εταιρεία της ζητάει με το εξώδικο να υπογράψει δήλωση «μετάνοιας» ότι για όσα ανέφερε στην διαδικτυακή εκδήλωση δεν  αφορούν την εταιρεία  PFS.

  Η συναδέλφισσα στην τοποθέτηση της,  αναφέρθηκε γενικώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες στους χώρους δουλειάς,  στις πιέσεις που δέχονται τόσο στον κλάδο των τροφίμων αλλά και σε άλλους κλάδους χωρίς  βέβαια να αναφερθεί σε κάποια  συγκεκριμένη εταιρεία. Γιατί άραγε η αντίδραση της εταιρείας; Μήπως “έχει τη μύγα και μυγιάζεται”, όπως λέει και ο λαός μας; Ποιος ο λόγος να στοχοποιεί τη συναδέλφισσα; Επιπλέον θεωρούμε τουλάχιστον υποκριτικό κατά την πιο επιεική εκδοχή την ανάρτηση μία ώρα μετά την επίδοση του εξωδίκου μέσα από τα social media εταιρεία pfs να αποδίδει  φόρο τιμής στις γυναίκες για την 8 Μάρτη. Φυσικά τις “τιμάει” με λογοκρισία , ανελευθερία λόγου, συνδικαλιστική δίωξη, ηθική παρενόχληση, ανισότητα των δύο φύλων.

Συνάδελφοι- ες

   Είναι πλέον καιρός να σπάσουμε τη σιωπή μας, να φέρουμε στην επιφάνεια τα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους, την εκμετάλλευση και την παραβίαση ακόμα και αυτής της εργατικής νομοθεσίας που έχει απομείνει.

   Με την οργάνωσή μας στο σωματείο να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, με εργασιακά δικαιώματα και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες  των οικογενειών μας.

   Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!!!   

   Όπλο μας είναι η οργάνωση –η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων.

   Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε εργοδοτική συμπεριφορά – παραβατικότητα στο συνδικάτο.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...