Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Η μεγάλη συγκέντρωση στη Ν. Σμύρνη έστειλε το μήνυμα. Κλιμακώνουμε τον αγώνα με οργανωμένη απειθαρχία

Δημοσιεύτηκε στις

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες λαού και εργαζομένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και άλλων σωματείων και μαζικών φορέων της Νέας Σμύρνης και των γύρω περιοχών. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση έδωσε το μήνυμα: Πάρτε τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν κρασάρει, τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, όπως κι οι νεκροί από τον κορονοϊό, να προχωρήσει αμέσως στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και να κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, να ενισχύσει ουσιαστικά το δημόσιο τομέα υγείας.

Αν νομίζουν οι κυβερνώντες πως θα μας βουλώσουν το στόμα και ενισχύοντας τον αυταρχισμό και την καταστολή θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό συνολικότερα είναι βαθιά γελασμένοι.

Οι οικοδόμοι, χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι ζούμε στο πετσί μας καθημερινά τη βία της εργοδοσίας και των πολιτικών της εκπροσώπων, που νομοθετούν με γνώμονα τα συμφέροντά τους. Γι’ αυτό και αφήνουν αθωράκιστο – εδώ κι ένα χρόνο – το δημόσιο σύστημα υγείας, γι’ αυτό κρατάνε κλειστά τα πανεπιστήμια και τα σχολεία, γι’ αυτό περνάνε σωρηδόν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και νόμους για να ενισχύσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Τα παραδείγματα αυτής της πολιτικής είναι δεκάδες: 30 εκατομμύρια ευρώ σε κατασκευαστικούς ομίλους και 800 ευρώ για 2 μήνες στους οικοδόμους κι αυτό μόνο μετά από κινητοποιήσεις και αγώνες. 120 εκατομμύρια ευρώ στην Aegean και εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων. Μείωση 600 εκατομμύριων ευρώ για τις δαπάνες των δημόσιων νοσοκομείων, κλείσιμο τοπικών μονάδων υγείας, αναβολή του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων και ταυτόχρονα ενίσχυση του στόλου της αστυνομίας, με αυτοκίνητα και μηχανές, με νέο σύγχρονο εξοπλισμό, για να δέρνουν όποιον αντιδρά στην πολιτική τους.

Ο λαός μας έχει γνώση και πείρα. Το σύστημά τους, που γεννά εκμετάλλευση και βάσανα για τους εργαζόμενους, έχει σαπίσει προ πολλού και η δυσωδία του δεν κρύβεται όσο κι αν το παρφουμάρουν. Ο λόγος που η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή και τη βία είναι γιατί δεν έχει άλλο τρόπο να ικανοποιήσει τα αιτήματα του κεφαλαίου χωρίς «ενοχλητικές» φωνές. Τον ίδιο δρόμο ακριβώς που ακολούθησε κι ο ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα κάνει πως δεν θυμάται ότι επί δικής του διακυβέρνησης ξαναβγήκαν οι αύρες στους δρόμους, χτυπήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις, ποινικοποίησε τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς, ψήφισε νόμους που βάζουν εμπόδια σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Πάνω σε όλα αυτά πατάει και η ΝΔ τώρα που επιπλέον αυξάνει την καταστολή, μπάζει την αστυνομία στις σχολές, την ώρα που αστυνομικοί ξυλοφορτώνουν περαστικούς και νέα παιδιά σε πλατείες, προσαγάγουν κόσμο στο σωρό μετά από κάθε διαδήλωση.

Δεν πρόκειται όμως να τους περάσει!

Η μαζική κινητοποίηση χθες στη Ν. Σμύρνη είναι τρανή απόδειξη πως όταν ο λαός οργανώνεται, παλεύει συλλογικά, τίποτα δεν μπορεί να του σταθεί εμπόδιο. Και σε καμία περίπτωση άθλιες, προβοκατόρικες επιθέσεις, όπως με το σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού, δε μπορούν να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο κι αν κομπάζουν διάφορα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ.

Το επόμενο διάστημα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε όλες τις γειτονιές να φουντώσει η οργανωμένη απειθαρχία μπροστά στην νέα αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για το δήθεν «εκσυγχρονισμό της εργασίας», που θα χτυπάει παραπάνω τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Προετοιμάζουμε την απάντησή μας με όλους τους τρόπους, ακόμα και με απεργία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουμε τον αγώνα, να διεκδικούμε ακόμη πιο αποφασισμένοι, μέσα από το Συνδικάτο μας, με εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις και με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντα των οικογενειών μας.

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...