Εξώδικη Απάντηση του Συνδικάτου Φαρμάκου Αθήνας στην εταιρεία UNIPHARMA

Δημοσιεύτηκε στις

         ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ –  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΚΑΙ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  

Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Συνδικάτο Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής, Πειραιά και Νήσων», που εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Χαλκοκονδύλη αριθμ. 56 και εκπροσωπείται νόμιμα .

                                      Κ  Α  Τ  Α

       Της εταιρίας με την επωνυμία « UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ» και διακριτικό τίτλο «UNI-PHARMA ΑΒΕΕ», που εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής ( 14ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας) και εκπροσωπείται νόμιμα (ΑΦΜ: 094320634 )

     ____________________________________________________

        Αρνούμαστε  το περιεχόμενο  της κοινοποιηθείσας προς εμάς την 3.3.2021  από 2.3.2021 εξώδικης δήλωσης και πρόσκλησής σας  με διαμαρτυρία και επιφύλαξη δικαιωμάτων ως αβάσιμο στο σύνολο του. Θεωρούμε ότι συνιστά προσπάθεια εκφοβισμού του σωματείου μας,  ώστε να  αποτραπεί η επικοινωνία του με τους εργαζόμενους της επιχείρησής σας και η ανάδειξη και αποτροπή τυχόν περιορισμών των εργασιακών  τους δικαιωμάτων καθώς και της ίδιας της ασφάλειας και της υγείας τους . Γι’ αυτό εξαρχής σας δηλώνουμε ότι η προσπάθειά σας αυτή δεν θα έχει αποτέλεσμα και ότι το σωματείο μας θα εξακολουθήσει να αναδεικνύει τα προβλήματα και να  υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων στην επιχείρησή σας.

   Ειδικότερα , το περιεχόμενο και το ύφος της ανωτέρω εξώδικης δήλωσής σας επιβεβαιώνει την εχθρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε τη δράση του Συνδικάτου μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και τη συνδικαλιστική δραστηριότητα γενικότερα. Φτάνετε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίζετε «εγκληματικές πράξεις»  την παρουσία μελών της διοίκησης  του συνδικάτου μας αλλά και της Ομοσπονδίας εργαζομένων του κλάδου μας έξω από την επιχείρηση και τη διακίνηση  ανακοινώσεων για την ενημέρωση των εργαζομένων για τα εργασιακά τους δικαιώματα καθώς και την πρόσκληση να οργανωθούν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους . Ο χαρακτηρισμός της συνδικαλιστικής δράσης ως «εγκληματικής πράξης»  και μάλιστα από μια εταιρεία κατά τους ισχυρισμούς της «κατέχει την πρώτη θέση σε πωλήσεις της φαρμακευτικής αγοράς»  είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα του πολιτικού συστήματος της χώρας μας  , αποτελεί πρόκληση για το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και για τον ελληνικό λαό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η στάση αυτή να γίνει αποδεκτή.

   Οφείλετε να γνωρίζετε ότι η ανωτέρω δραστηριότητα του Συνδικάτου είναι κατοχυρωμένη από το νόμο. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η παρουσία του Συνδικάτου έξω από την επιχείρησή σας  δεν γίνεται «βάσει  κάποιας υπουργικής απόφασης ή εγκυκλίου»  αλλά βάσει του ίδιου του Συντάγματος της χώρας που κατοχυρώνει και προστατεύει τη συνδικαλιστική δράση, το οποίο Σύνταγμα επίσης ισχύει και για την εταιρεία σας. Επειδή δε επικαλείστε την πανδημία και την προστασία της δημόσιας υγείας , πολύ καλά γνωρίζετε ότι τα μέλη του σωματείου μας τηρούν ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.   Επίσης  αλυσιτελώς επικαλείστε και απευθύνεστε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  αφού οφείλατε να γνωρίζετε  ότι το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ προβλέπει ειδικές βεβαιώσεις μετακίνησης για συνδικαλιστές . Αυτό θα μπορούσε να σας το βεβαιώσει και η Ελληνική Αστυνομία  την οποία εξάλλου  δεν παραλείπετε να καλέσετε  σε κάθε παρουσία συνδικαλιστών έξω από τον χώρο της επιχείρησής σας, θεωρώντας προφανώς ότι η συνδικαλιστική δράση είναι παράνομη. Με τις άνω νόμιμες βεβαιώσεις μετακίνησης έγινε  η παρουσία των συνδικαλιστών του συνδικάτου μας και της Ομοσπονδίας του κλάδου έξω από την επιχείρησή σας κατά την πρόσφατη  παρέμβασή μας στην οποία αναφέρεστε στην εξώδικη δήλωσή σας .   

    Σε κάθε περίπτωση αυτό που σας ενοχλεί δεν είναι ο δήθεν «συνωστισμός» έξω από τον χώρο της επιχείρησης που ουδόλως υφίσταται  , αλλά η επαφή των εργαζομένων της επιχείρησής σας  με το σωματείο και η οργάνωσή τους σε αυτό. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείτε την πανδημία προσχηματικά .

    Ταυτόχρονα με τα ανωτέρω  αρνείστε πεισματικά οποιαδήποτε συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας   του κλάδου και κωφεύετε στα αλλεπάλληλα αιτήματα μας για επικοινωνία και συζήτηση αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της επιχείρησής και που επιθυμούμε να σας θέσουμε , θέματα που περιλαμβάνουν όσα  αναφέρονται στην  από 26.2.2021 ανακοίνωσή μας και αφορούν καταγγελίες που έχουν περιέλθει στο σωματείο μας σχετικά με κρούσματα covid στην επιχείρησή σας και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνετε  αλλά και για  απολύσεις εργαζομένων στην επιχείρησή σας , γεγονότα καθόλα υπαρκτά και ουδόλως συκοφαντικά ,που  καλώς γνωρίζετε και σεις και όλοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή σας . Για το λόγο αυτό, ήδη από την 23.2.221 η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, ήτοι η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου μας της οποίας μέλος είναι το σωματείο μας ,  προσέφυγε εγγράφως προς το Υπουργείο Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να οριστεί, με ευθύνη του Υπουργείου, συνάντηση εκπροσώπων του σωματείου μας και της Ομοσπονδίας  με την εταιρεία σας. Το αρμόδιο Τμήμα Συμφιλίωσης του Υπουργείου  ανταποκρινόμενο στο άνω αίτημά μας έχει συγκαλέσει «συμφιλιωτική σύσκεψη» την προσεχή Τρίτη 9.3.2021 προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ανωτέρω θέματα  για την οποία προφανώς θα έχετε ενημερωθεί αρμοδίως .

     

    Επειδη  από τα ανωτερω  αποδεικνύεται ότι η εξώδικη δήλωσή  σας  είναι απολύτως αβασιμη ως προς το περιεχόμενο της  και ως αποκλειστικό σκοπό έχει την παρεμπόδιση της επαφής του σωματείου με τους εργαζόμενους της επιχείρησής σας και την αποτροπή των συναδέλφων από κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα.    

                       ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

        ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  για την ανωτέρω συμπεριφορά σας και για το περιεχόμενο της από 02/03/2021 εξώδικης δήλωσής σας που συνιστά προσπάθεια περιορισμού της δράσης του σωματείου μας στο χώρο της επιχείρησής σας, σας ΚΑΛΟΥΜΕ να ανακαλέσετε την από 02-03-2021 εξώδικη δήλωση και  πρόσκλησή σας  και ιδίως τους ισχυρισμούς σας περί  «εγκληματικών πράξεων»  από μέρους μας  που σας εκθέτει ως φορέα μη σεβόμενο συνταγματικές επιταγές , να  κάνετε αποδεκτό το αίτημά μας για συνάντηση με εκπροσώπους σας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας  και να απέχετε στο μέλλον από κάθε ενέργεια που θέτει εμπόδια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα στο χώρο της επιχείρησής σας  και σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι κάθε προσπάθεια εκ μέρους σας για τον περιορισμό  της συνδικαλιστικής δράσης του σωματείου μας θα βρει αντιμέτωπο το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος   

            Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας .

           Δίδεται παραγγελία σε αρμόδιο δικαστικό επιμελητή να επιδώσει νόμιμα την παρούσα  προς αυτόν που απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτή ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει .

         

                                                       Αθήνα, 5-3-2021 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...