Σωματείο Εργαζομένων Forthnet – Netmed: Απαντάμε στα χτυπήματα της εργοδοσίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση εκλεγμένου μέλους του ΔΣ του Σωματείου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΗ 12.00-15.00

Χθες 4/3, ανακοινώθηκε στον συνάδελφο Ι.Κ από την manpower η απόλυση του με τη γνωστή καραμέλα ότι υπεύθυνη είναι η Φorthnet και «εμείς» δεν ξέρουμε τον λόγο. Ο λόγος είναι απλός… Ο συνάδελφος είναι πρωτοπόρος αγωνιστής, εκλεγμένος στη διοίκηση του σωματείου! Η ειρωνεία είναι ότι ο ίδιος έχει  πάρει και bonus στόχων για τον Δεκέμβρη ενώ το ακούμπησε και τον Φλεβάρη!!!

Μπροστά στην καταστολή κάθε αγωνιστικής φωνής δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα… ούτε μια πρόφαση δεν θέλουν να βρουν.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Οι μετασχηματισμοί των εταιρειών, τα επιχειρηματικά πλάνα, οι εξαγορές και συγχωνεύσεις έχουν σαν μόνο στόχο την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, την θωράκιση της ανταγωνιστικότητάς τους. Η φαγωμάρα τους για το ποιος θα βγει όσο το δυνατόν πιο αλώβητος από την κρίση, σημαίνει χτύπημα για τους εργαζόμενους, για τα δικαιώματά τους.

Γι αυτό το λόγο τώρα επιλέγουν τώρα να χτυπήσουν το Σωματείο μας, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι η οργάνωση των εργαζομένων είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε  τα δικαιώματά μας.

Η απόλυση αυτή ήρθε λίγες μόνο ώρες από τη στιγμή που το Σωματείο μας βγήκε μπροστά απέναντι στην νέα εντατικοποίηση της εργασίας (Wrap up), απέναντι στη νέα προσπάθεια της εργοδοσίας να μας μεταβάλει σε σκλάβους του 21ου αιώνα. Ενώ είμαστε σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις με τους μετασχηματισμούς που επιβάλλει η νέα εργοδοσία και τις αρνητικές συνθήκες που φαίνονται να διαμορφώνονται για όλους τους εργαζόμενους. 

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Η εκδικητική απόλυση του συναδέλφου δεν θα περάσει, όπως δεν θα περάσει και καμία άλλη. Κανένας συνάδελφος να μη βρεθεί στο δρόμο της ανεργίας. Έχουμε την δύναμη στα χέρια μας. Τη δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα, κόντρα στην επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία.

Την Κυριακή 7 / 3 στις 19:00 προχωράμε σε Διαδικτυακή σύσκεψη για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας της Forthnet – Nova.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΗ 12.00-15.00

  • Καμιά απόλυση για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομιλών
  • Να συνεχίσει η απασχόληση και η συνέχεια όλων των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στον όμιλο και υπό τη νέα ιδιοκτησία
  • Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, να ενταχθούν στις εταιρείες του ομίλου όλοι οι επινοικαζόμενοι,  να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Καμία σκέψη για επιβολή επ’ αόριστον της τηλεργασίας, να διασφαλιστεί η επιστροφή όλων των εργαζομένων και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Τα κόστη από την εφαρμογή της τηλεργασίας (ρεύμα, ίντερνετ, κλιματισμός κλπ.) που φορτώθηκαν στις πλάτες των εργαζομένων να τα αναλάβει η εργοδοσία.

 

 

Για τη συμμετοχή στην σύσκεψη της Κυριακής παρακαλούμε να στείλετε email στο [email protected] Με Θέμα: Σύσκεψη  και θα αποστείλουμε τις απαραίτητες οδηγίες.

 

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού: Για την προσπάθεια στοχοποίησης των φαντάρων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού καταγγέλλει την προσπάθεια στοχοποίησης των διαμαρτυρόμενων φαντάρων ενάντια στη...

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Καταγγελία του Συνδικάτου Φαρμάκου για την εργοδοσία της Medichrom

Το Συνδικάτο Φαρμάκου-Καλλυντικού Αττικής καταγγέλλει στους εργαζομένους του κλάδου την εργοδοσία της εταιρείας MEDICHROM...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας από κοινού με το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας...