Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ

Δημοσιεύτηκε στις

Στην συνέχεια των παρεμβάσεων του ΠΑΜΕ για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ που πραγματοποιούν συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΑ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές από το  χώρο των μεταφορών.

Τέθηκαν τα παρακάτω προβλήματα :

  1. Η καθυστέρηση καταβολής των μισθών είναι μόνιμη και η δικαιολογία από την Διοίκηση των ΚΤΕΛ είναι ότι δεν πληρώνονται από τον ΟΣΥ.
  2. Δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας για τα οχήματα
  3. Τα οχήματα είναι σε κακή κατάσταση, με συνεχείς βλάβες. Αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητό στο πρόσφατο πέρασμα του χιονιά όπου τα λεωφορεία αυτά αποτελούσαν στο δρόμο κίνδυνο για τους ίδιους τους οδηγούς και τους επιβάτες.
  4. Υπάρχουν ήδη κρούσματα κορονοϊού τα οποία αποκρύπτονται. Κανένα τεστ δεν γίνεται στους εργαζόμενους και δεν τους παρέχονται τα μέσα ατομικής προστασίας.
  5. Απειλούν με απολύσεις όσους εργαζόμενους διαμαρτύρονται.
  6. Τα ωράρια εργασίας, τα διαλείμματα και οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας κατά κανόνα δεν τηρούνται.

 Από τον πρόεδρο και την Διοίκηση του ΟΑΣΑ περιμένουμε την απάντηση τους, δηλαδή την άμεση επίλυση των προβλημάτων που τέθηκαν.

Καλούμε τους εργαζόμενους των ΚΤΕΛ να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και την προστασία της υγείας τους.

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Τιμάμε την Πρωτομαγιά στους δρόμους του αγώνα

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΟΛΟΙ...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας: Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα στη Σίδνο

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ Μετά τα «εργατικά ατυχήματα»...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 1η Μαΐου – 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ 7ΩΡΟ- ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ- 35ΩΡΟ! ΥΠΟΓΡΑΦΗ ...