Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής : Ανοιχτή διαδικτυακή πανελλαδική σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση την Κυριακή 21 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι αλλαγές που προωθούνται με σαρωτικό τρόπο τους τελευταίους μήνες στην εκπαίδευση, συμπυκνώνουν την στρατηγική κατεύθυνση για διεύρυνση του πεδίου εμπορευματοποίησής της, την μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση των μαθητών και τη συνολική υποβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου, υπό το βάρος της άμεσης ενίσχυσης της αγοράς εργασίας.

Δεν είναι τυχαίο πως τις παραπάνω κατευθύνσεις επικροτούν ανοιχτά η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) και άλλοι επιχειρηματίες του κλάδου, με χαρακτηριστικές ανακοινώσεις και επίσημες συνεντεύξεις, με έκδηλο επενδυτικό ενδιαφέρον σε διάφορους τομείς.

Δίπλα σε μια σειρά αντεργατικών νομοσχεδίων που χτυπάνε ευθέως εργάσιμο χρόνο, συνδικαλιστική δράση κ.τ.λ., τα ν/σ για τη Δημόσια εκπαίδευση, την Ιδιωτική, την Επαγγελματική Εκπαίδευση, μέχρι και τις τρέχουσες αλλαγές στην Τριτοβάθμια, θα επιφέρουν άμεσο αντίκτυπο και στις συνθήκες εργασίας στους χώρους ευθύνης μας.

Χρειάζεται στις άχαρες συνθήκες τηλεργασίας και την αντικειμενική δυσκολία απεύθυνσης προς τους εργαζομένους λόγω της μακρόχρονης αποχής από τους χώρους δουλειάς, να κατορθώσουμε την πλατιά ενημέρωση των συναδέλφων. Να ενισχύσουμε τον αγώνα για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ως το κύριο μέσο προστασίας των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Ως εκ τούτου καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ανοιχτή διαδικτυακή πανελλαδική σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 18:30.

Το link της σύσκεψης είναι: https://us05web.zoom.us/j/5398002559?pwd=cVI3SzNYQWJYaW5TZThKRVQrOU9QZz09

ς

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 8 Οκτώβρη σύσκεψη στα πλαίσια της 2ης Διεθνούς Μέρας Δράσης των Λιμενεργατών στις 30 Οκτώβρη

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα σωματεία μέλη του, τα σωματεία του δημόσιου και...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Για το 4ο Ειδικό Δημοτικό και το αέριο στη Γκράβα

Κυβέρνηση και δήμος της Αθήνας παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με τις ζωές των παιδιών, των...

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ , ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ Καμία εμπλοκή στους πολέμους ΗΠΑ -...