ΕΛΜΕ Πειραιά : Για τις εξετάσεις των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων μαθητών στις φυλακές του κορυδαλλού

Δημοσιεύτηκε στις

            Το Δ. Σ.  της ΕΛΜΕ Πειραιά, παίρνοντας  αφορμή   από τη συνάντηση του Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά, με τους  Διευθυντές  των ΓΕΛ του Κορυδαλλού σχετικά με το θέμα των εξετάσεων (προαγωγή-απόλυση) των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού,  που ανήκουν στην κατηγορία των <<κατ΄ ιδίαν διδαχθέντων  μαθητών>>, θα ήθελε να επισημάνει, εκ νέου, τα εξής:

Η ιδιαιτερότητα των συνθηκών που επικρατούν μέσα  στο σωφρονιστικό κατάστημα, οι εύλογες ανησυχίες εκπαιδευτικών και κρατουμένων απαιτούν ιδιαίτερη  προσοχή, ευαισθησία και μέριμνα  για την προστασία της υγείας  όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία των εξετάσεων.

Η  ανυπαρξία ειδικής πρόβλεψης για την  προαγωγή και  απόλυση      των κατ΄ ιδίαν διδαχθέντων   που  κρατούνται στις Φυλακές Κορυδαλλού, η  ανάγκη  διαφύλαξης   πλήρους  ισοτιμίας με τους άλλους μαθητές  και  η (για  προληπτικούς λόγους) προστασία της υγείας κρατουμένων και εκπαιδευτικών ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ στη διατύπωση (και φέτος) της παρακάτω πρότασης:

ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΚΑΤ ΈΞΑΙΡΕΣΗ   Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΚΑΤ’ ΔΙΑΝ ΔΙΔΑΧΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΑ ΠΡΟΑΧΘΟΥΝ Ή ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (δυνητικά, επίσης, μπορεί να δοθεί γραπτή εργασία).

Ωστόσο, σε περίπτωση που διεξαχθούν τελικά οι εξετάσεις μέσα στις φυλακές, είναι απαραίτητη η τήρηση αυστηρού  υγειονομικού πρωτοκόλλου (τεστ, ειδικοί χώροι, αποστάσεις, αντισηπτικά, μάσκες κ. λ. π.). Επίσης, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών να είναι καθαρά σε εθελοντική βάση.

Τέλος, είναι φανερό   (και  μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις  που ζούμε στα σχολεία  λόγω πανδημίας) ότι  η  ίδρυση  σχολικής  μονάδας    Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  μέσα στο χώρο των  φυλακών  είναι  όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητη για τη διαφύλαξη της ισότιμης και απρόσκοπτης  πρόσβασης στη μόρφωση της παραπάνω κατηγορίας μαθητών.

Περισσότερα

Λαϊκά Φροντιστήρια ΕΛΜΕ-ΚΙ και Εργατικού Κέντρου Κ-Ι

Συνεχίζοντας την αδιάλειπτη προσφορά αλληλεγγύης 15 χρόνων, εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα σχολεία του νησιού...

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου στηρίζει το πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ, στις 5 Σεπτέμβριου

Το Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων και ποτών στηρίζει το πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ, στις 5...

ΕΚ Σάμου – Σωματεία και Φορείς: Όλοι και όλες στις 4 Σεπτέμβρη στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Ευδήλου!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΩΜΑΤΕΙΑ- ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ Όλοι και όλες στα Συλλαλητήρια Παρασκευή 4...