Σωματεία Δυτικής Αττικής : Κινητοποίηση 11 Φεβρουαρίου στις 17:00 στο Υπουργείο Υποδομών – μεταφορών

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η τραγική εικόνα καθημερινού συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην περιοχή της Δυτικής Αττικής επιβεβαιώνει ότι η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν έχει ως προτεραιότητα την ανάγκη ασφαλούς μετακίνησης των εργαζομένων από και προς τη δουλειά τους, αλλά την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Η πύκνωση των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες, η εξασφάλιση νέου σύγχρονου στόλου, η πρόσληψη και εκπαίδευση του αναγκαίου προσωπικού για τα ΜΜΜ, αντιμετωπίζονται ως κόστος για την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για την μετατροπή των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε υγειονομικές βόμβες μετάδοσης του ιού !

Στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου, που είναι το επίκεντρο της βιομηχανικής δραστηριότητας της χώρας, χιλιάδες εργαζόμενοι αναγκάζονται καθημερινά να στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες στα λιγοστά λεωφορεία που συνδέουν το Θριάσιο με τους κοντινούς δήμους και στα βαγόνια του Προαστιακού, που σε πολλές περιπτώσεις ο χρόνος αναμονής φτάνει και τη μια ώρα. Η μετακίνηση είναι ακόμα πιο επικίνδυνη για όσους ζουν εκτός Δυτικής Αττικής αλλά εργάζονται εκεί, αφού καλούνται να μετακινηθούν στους γεμάτους συρμούς του μετρό πριν μπουν στα υπερφορτωμένα λεωφορεία της Δυτικής Αττικής, γεγονός που πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο να  εκτεθούν στον ιό. Το γεγονός ότι η πρόσβαση περιοχών της Μαγούλας, της Μάνδρας και του Ασπρόπυργου δεν εξασφαλίζεται με απευθείας και με πολλαπλές λεωφορειακές γραμμές από δήμους εκτός της Ελευσίνας, πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο διασποράς του ιού καθώς απαιτείται η μετακίνηση εργαζομένων με δεύτερη γραμμή.  Η κατάργηση των γραμμών Α16, Γ16 και Β16 είναι πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων απέναντι στις ανάγκες των εργατών, τα αποτελέσματα της οποίας φτάνουν σήμερα να απειλούν την υγεία τους. Η κατάργηση της γραμμής expressΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΚΙΑΤΟ έχει ως αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα δρομολόγια. Στους σταθμούς του Ασπροπύργου και της Μαγούλας δεν υπάρχει ανταπόκριση των δρομολογίων του Προαστιακού με τα δρομολόγια των λεωφορείων. Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στους σταθμούς της Ν. Περάμου και των Μεγάρων, που δεν περιλαμβάνονται στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής.

Η κυβέρνηση μας περιπαίζει λέγοντας

«δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, δεν μπορούν να γεννηθούν νέα λεωφορεία»

 Την ίδια ώρα βρίσκει 120 εκ. ευρώ από την φοροληστεία των εργαζομένων για να επιδοτήσει την Aegean, ώστε να μην πληγεί η κερδοφορία της λόγω της πανδημίας. Την ίδια πολιτική ακολουθεί και στην υγεία που όχι μόνο δεν στελεχώνει το δημόσιο σύστημα  υγείας, αλλά μειώνει την κρατική χρηματοδότηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατά 96 εκ. ευρώ. Καταψηφίζει προτάσεις για την ενίσχυση του εισοδήματος εργαζομένων και ανέργων αλλά επιδοτεί, με κρατικό χρήμα, τους επιχειρηματικούς ομίλους,  για την κάλυψη του 60% του μισθού των εργαζομένων, με το πρόγραμμα «Συν-εργασία».Θεωρεί κόστος όλα τα αναγκαία μέτρα που θα επέτρεπαν σήμερα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια δια ζώσης, ασφαλή λειτουργία, αλλά διαθέτει 30 εκ. ευρώ για πανεπιστημιακή αστυνομία, με ρόλο την καταστολή του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος. Δείχνει την πυγμή της, με πρόστιμα στους ανθρώπους του μόχθου αλλά το βουλώνει μπροστά στην εικόνα των μεγάλων χώρων δουλειάς, που είναι οι κύριες εστίες μετάδοσης του ιού.

 Απορρίπτουμε την πολιτική που θεωρεί κόστος την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να γυρίσει την πλάτη στην επιζήμια λογική του«θα λογαριαστούμε μετά», που στην περιοχή μας προβάλλει η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΕΔΑ. Να οργανωθεί στο σωματείο του για να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των σωματείων για να την προστασία της υγείας μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Να παλέψουμε μαζί για την εξασφάλιση του δικαιώματος μας σε σύγχρονες ποιοτικές και ασφαλείς μετακινήσεις. Να απαιτήσουμε να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστούν οι ασφαλείς μετακινήσεις των εργαζομένων στη Δυτική Αττική, με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Επαναλειτουργία της γραμμής Γ16. Λεωφορειακή σύνδεση Μάνδρας και Ελευσίναςμε το κέντρο της Αθήνας, με διέλευση από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο.
  • Επέκταση της λεωφορειακής γραμμής 876 μέχρι την Μάνδρα, με διέλευση από το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο και συχνότερα δρομολόγια. Εξασφάλιση συγκοινωνιακής σύνδεσης του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και των μεγάλων εργασιακών χώρων της περιοχής.
  • Να αποκατασταθούν τα κατηργημένα δρομολόγια του προαστιακού και να πυκνώσουν τα δρομολόγια στις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων. Να υπάρχει ανταπόκριση με λεωφορεία προς το κέντρο της πόλης.
  • Να ανανεωθεί ο στόλος των λεωφορείων και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
  • Να ανακληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών και να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου.
  • Διενέργεια τακτικών ελέγχων για παραβιάσεις της εργοδοσίας στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων, στα πούλμαν των εταιρειών.

 

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  11 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 5μμ

  • Συνδικάτο Εργ/λων Μετάλλου Αττικής και Εργ. Ναυπ/κής Βιομηχανίας Ελλάδας – Παράρτημα Θριασίου
  • Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας (Σ.Ε.Ε.Ν. Α-Β-Ε-Κ)
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
  • Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ασπροπύργου – Ελευσίνας – Μάνδρας
  • Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Νόμου Αττικής και Νήσων
  • Πανελλήνια Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών και Εργ. στη Χημική Βιομηχανία Αττικής
  • Συνδικάτο Φαρμάκου Καλλυντικών & Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής- Πειραιά και Νήσων
  • Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο
  • Εργατοϋπαλληλικό Σωματείο (HQF) KANAKHΣ
  • Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής
  • Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Η Cepal Hellas ξεσπιτώνει οικογένεια με παιδί ΑμεΑ στη Νεάπολη Χαλκίδας

Πάρτε τώρα πίσω τον πλειστηριασμό και την έξωση! Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας μαζί με δεκάδες...

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Κάλεσμα 23 Οκτώβρη στο συνέδριο Εργατικού Κέντρου

« ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ’ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών – Ένωση Λογιστών Ελεγκτών ΠΑ :Πανελλαδική Σύσκεψη Εργαζομένων 19 Οκτώβρη

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ...