Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Καβάλας : Για τη βδομάδα δράσης του κλάδου

Δημοσιεύτηκε στις

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΕΤΑΡΤΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ 10/2/21

Συνάδελφοι, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας είναι και το δικαίωμα στην εκπαίδευση που ‘χτυπιέται’ άλλη μια φορά με το νομοσχέδιο έκτρωμα. Αυτό που έχουνε σήμερα πραγματική ανάγκη τα παιδιά των εργαζομένων δεν είναι οι κάμερες και η αστυνομία, αλλά οι ανοιχτές σχολές! Δηλώνουμε στην κυβέρνηση ότι οι αγώνες μας δεν πρόκειται να σταματήσουν, το εργατικό κίνημα δεν τρομοκρατείται και την καλούμε να αποσύρει το νομοσχέδιό της. Καλούμε τους συναδέλφους, τους γονείς ,τους εργαζόμενους της πόλης μας να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Καπνεργάτη, Τετάρτη 10/02/21στις 06¨00 μμ.

Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας!

 

Απαιτούμε για την παιδεία :

  • Την απόσυρση του νομοσχεδίου.
  • Επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο.
  • Όχι σε αστυνομία και διαγραφές .
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας των φοιτητών. Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.
  • Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων.
  • Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
  • Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, εργαζομένων, φοιτητών, αγωνιστών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ  12/2/21 στον ΟΑΕΔ στις 11:00π.μ

 

Είναι γνωστό, ότι ο κλάδος μας χτυπήθηκε από τα μέτρα κατά του κορωναΐού αλλά και της νέας οικονομικής κρίσης η οποία είναι σε εξέλιξη. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν ενταχθεί στα πενιχρά μέτρα στήριξης τα οποία δεν επαρκούν για τις στοιχειώδης ανάγκες μας. Δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο για τους εποχικά εργαζόμενους που αποκλείονται από το επίδομα ανεργίας.

Πολλά και τα προβλήματα των υπηρεσιών ΕΦΚΑ , ΟΑΕΔ και ΣΕΠΕ λόγο της υποστελέχωσής τους. Πολλοί συνάδελφοι είναι χωρίς επίδομα(ανεργίας, αναρρωτικής κλπ) λόγο της μη εμφάνισης ενσήμων στο σύστημα. Και οι προϊστάμενοι των τοπικών καταστημάτων του ΟΑΕΔ δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να εξετάζουν ενστάσεις με αποτέλεσμα την πολύμηνη καθυστέρηση.

Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, η ζωή μας .

Απαιτούμε για τον κλάδο :

-Αναστολή εργασίας και πρόγραμμα στήριξης για τους εποχιακούς του κλάδου στο ύψος του βασικού μισθού της κλαδικής ΣΣΕ για όσους δεν θα εργαστούν απ τον Μάη έως τον Οκτώβρη.

-Ένταξη στο επίδομα ανεργίας και την αναστολή εργασίας όλων των εποχιακών στα ξενοδοχεία, 

τον επισιτισμό – τουρισμό που εργάστηκαν είτε το 2019 , είτε το 2020, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ανεξάρτητα απ τον χρόνο και την σχέση εργασίας .

-Άρση του κριτηρίου της εποχικότητας για τα τουριστικά και εποχιακά επαγγέλματα και έγκριση όλων των αιτήσεων για επιδότηση ανεργίας .

-Καταβολή τώρα απ τους εργοδότες των αποδοχών αδείας και επιδόματος αδείας για τις αναστολές του 2020 , καθώς και κάθε είδους οφειλόμενα.

Μένουμε στον αγώνα ,για να μην μπουν σε καραντίνα τα δικαιώματα μας.

ΕΧΕΙΣ ΦΩΝΗ-ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Κάλεσμα 23 Οκτώβρη στο συνέδριο Εργατικού Κέντρου

« ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ’ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών – Ένωση Λογιστών Ελεγκτών ΠΑ :Πανελλαδική Σύσκεψη Εργαζομένων 19 Οκτώβρη

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ...

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Κινητοποίηση ενάντια στο Αιολικό πάρκο στο Πατραϊκό

Με σύνθημα «Όχι στο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό – Φθηνό ρεύμα για όλο το...