Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής: Πραγματοποιήθηκε 3ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στην εταιρεία INVITE

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 3ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 13:00 – 16:00 στην εταιρεία INVITE ΑΕ, ύστερα από την απόφαση που πήραν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι που απασχολούνται στην τεχνική υπηρεσία του  νοσοκομείου Ευαγγελισμός στη συνέλευσή τους στις 27 Γενάρη. Βασικό τους αίτημα να γίνεται στην ώρα της η καταβολή της μισθοδοσίας καθώς και να δίνονται στους εργαζόμενους τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας μιας και μιλάμε για νοσοκομείο αναφοράς.

Η INVITEαπασχολεί εργαζομένους στη συντήρηση κτηριακών εγκαταστάσεων ανάμεσα στα οποία είναι και το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, οι  εργαζόμενοι του τεχνικού τμήματος της ISS που απασχολούνται επίσης στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού πήραν την απόφαση να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην στάση εργασίας.

Η συμμετοχή των συναδέλφων στη στάση εργασίας στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού ήταν θετική, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που προσπάθησε να καλλιεργήσει ο εργοδότης τις προηγούμενες ημέρες με τηλέφωνα στους εργαζόμενους, την «επιλεκτική» πληρωμή εργαζομένων ώστε να τους διασπάσει κτλ.

Από την πρώτη στιγμή το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων νομού Αττικής, το Σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στηρίξαμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων. Μάλιστα τα Συνδικάτα Ηλεκτρολόγων και Οικοδόμων πήραμε απόφαση να διευρύνουμε την ισχύ της στάσης εργασίας, όχι μόνο στον Ευαγγελισμό, αλλά και σε όλη την επιχείρηση της INVITE.

Στη στάση εργασίας έγινε πλούσια συζήτηση με τους συναδέλφους, υπήρξε προβληματισμός για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε, πως θα καταφέρουμε να συσπειρώσουμε και άλλους, πώς θα ξεπεράσουμε το κλίμα τρομοκρατίας που επηρεάζει ορισμένους συναδέλφους. Βγήκε ταυτόχρονα και η πίστη στον αγώνα, ότι μόνο συσπειρωμένοι στα συνδικάτα μπορούμε οι εργαζόμενοι να αποσπάσουμε νίκες και μπήκε νέο ραντεβού για τις 16 Φλεβάρη και στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία «για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της αξιοπρέπειάς μας, της υγείας και της ζωής του λαού μας».

Τις επόμενες μέρες το Συνδικάτο μας θα βρεθεί και θα κουβεντιάσει και με άλλους συναδέλφους που εργάζονται στη συγκεκριμένη εταιρεία, θα συζητήσει την εμπειρία που βγαίνει και από την τελευταία κινητοποίηση και την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του συνδικάτου μας σε κάθε τους βήμα.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Περισσότερα

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων στη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ για τη διοργάνωση Πανελλαδικής Σύσκεψης...

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Για τη νομοθετική ρύθμιση φορολόγησης του φιλοδωρήματος

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για τη νομοθετική ρύθμιση φορολόγησης...

Σωματείο Μετάλλου Αττικής – Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου : Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ...