Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Για τις διώξεις των υγειονομικών

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού προσωπικού του ΓΠΑ καταγγέλλει το μπαράζ διώξεων απέναντι στους προέδρους συνδικαλιστικών οργανώσεων γιατρών και νοσοκομειακών (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, “Αγ. Σάββας”), στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση. Οι συνάδελφοι δέχονται κλήσεις σε απολογία από την Ασφάλεια, γιατί κινητοποιήθηκαν και διεκδίκησαν προσλήψεις γιατρών, μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς, επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας.

Πολύ γρήγορα μετέτρεψε η κυβέρνηση τα χειροκροτήματα στους “ήρωες υγειονομικούς” σε διώξεις. Διώκει το υγειονομικό προσωπικό δίνει καθημερινά τη μάχη για να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή μας, παλεύοντας με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.

Και με αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, δείχνει την αποφασιστικότητά της να περάσει τη βάρβαρη πολιτική της, που θυσιάζει τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων για να ενισχύσει τα κέρδη των λίγων. Γι’ αυτό το λόγο, ενεργοποιεί έναν μηχανισμό τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι σε όποιον εναντιώνεται, μέτρα ενάντια σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί, απαγορεύει διαδηλώσεις, επιδιώκει τη φίμωση και τον εκφοβισμό κάθε διεκδικητικής φωνής.  Έτρεξε να αγοράσει περιπολικά και εξοπλισμό καταστολής, θέλει να προσλάβει χιλιάδες ειδικούς φρουρούς, να εγκαταστήσει κάμερες και αστυνομία σε Πανεπιστήμια, Μετρό, και όπου αλλού φανταστεί. Αλλά δεν προσλαμβάνει υγειονομικό προσωπικό στα νοσοκομεία, δασκάλους στα σχολεία, οδηγούς για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε να τσακίζουν τα δικαιώματά μας.

Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό ν’ ανακαλέσουν τις διώξεις των υγειονομικών!

Περισσότερα

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων στη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ για τη διοργάνωση Πανελλαδικής Σύσκεψης...

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Για τη νομοθετική ρύθμιση φορολόγησης του φιλοδωρήματος

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για τη νομοθετική ρύθμιση φορολόγησης...

Σωματείο Μετάλλου Αττικής – Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου : Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ...