Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες της BA (πρώην ΓΙΟΥΛΑ)

Να σημάνει τώρα αγωνιστικός συναγερμός σε όλο το εργοστάσιο.

Καταγγέλλουμε και αγωνιζόμαστε ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για νέες απολύσεις, να βρουν εμπόδιο στην ενότητα και την πάλη των εργαζομένων.

Οι εξελίξεις δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η BA έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας. Απολύσεις, εντατικοποίηση της δουλειάς, αντικατάσταση μόνιμων εργαζομένων με συμβασιούχους μέσω εργολάβων με σημαντικά μικρότερες αποδοχές και χωρίς σταθερή σχέση εργασίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνάδελφοί μας στο εργοστάσιο που είναι σε καθεστώς αναστολής και αμείβονται με το αίσχος των 534 ευρώ.

Να σταματήσει τώρα το σύγχρονο δουλεμπόριο με τους εργολαβικούς εργαζόμενους, να μην γίνει καμία απόλυση.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Ας αναλογιστούν οι “μόνιμοι” εργαζόμενοι πόσες φορές σκέφτηκαν “εμείς σε σχέση με τους άλλους είμαστε καλύτερα” κι ας έχουν γίνει μια σειρά από μειώσεις μισθών τα τελευταία χρόνια, ας έχει αντικαταστήσει με κάποιο αόριστο μπόνους τις σταθερές αυξήσεις. Άλλωστε και η ίδια η ζωντανή πείρα αποδεικνύει ότι πρόκειται για άμεση επίθεση στο σύνολο των εργαζομένων. Πόσοι από τους παλιότερους εργαζόμενους αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν “οικειοθελώς” για να προσληφθούν από τον εργολάβο; Ποιανού θέση εργασίας αυτή τη στιγμή κρίνεται ασφαλής

Απαιτούμε τώρα όλοι οι εργαζόμενοι που αυτή τη στιγμή εργάζονται στο εργοστάσιο της BA να υπογράψουν σύμβαση με την εταιρεία, να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβικών.

Ο αγώνας μας θα κριθεί από τη συνέπεια και την αποφασιστικότητά μας

Η τακτική που εφαρμόζει η διοίκηση του σωματείου της BA δε βοηθάει στη συσπείρωση των εργαζομένων, υπονομεύει αντί να ενθαρρύνει οποιαδήποτε διεκδίκηση.

Απουσίαζε σταθερά από μεγάλες κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα από ταξικά συνδικάτα και αφορούσαν το σύνολο της εργατικής τάξης. Στην επιχείρηση προτάσσει τη λογική ο καθένας μόνος του να διαπραγματευτεί με την εργοδοσία καταλήγοντας ουσιαστικά να ρίχνει τις ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους, σαν να μην είναι το ίδιο το σωματείο ο συλλογικός τους εκφραστής και το ΔΣ το υπεύθυνο όργανο να οργανώσει τον αγώνα τους. Παρά τις συνεχείς επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων, δεν έχει οργανώσει ούτε μία κινητοποίηση παρά μόνο κινείται στα πλαίσια της συνεννόησης με την εργοδοσία καταλήγοντας έτσι να μιλάει εκ μέρους της για το αν μια διεκδίκηση είναι εφικτή σπέρνοντας κι άλλο το συμβιβασμό και την ηττοπάθεια. Ακόμα και λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα, όταν η οργή και η αγανάκτηση περίσσευε, δεν κήρυξε ούτε μία στάση εργασίας με την πρόφαση ότι δεν της έδωσε άδεια η επιχείρηση (!!!).

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν τις δικές τους επιτροπές, να συζητήσουν για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τη ζωή τους μέσα κι έξω από την επιχείρηση, να διεκδικήσουν δικό τους σωματείο, όχι της εργοδοσίας.

Σήμερα δίνουμε τη μάχη για να μη χάσουν τη δουλειά οι συνάδελφοί μας.

Παλεύουμε για συνθήκες δουλειάς με αξιοπρέπεια. Ταυτόχρονα δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν οι κυβέρνηση με τους βιομηχάνους. Σχεδιάζουν τη δεκάωρη απλήρωτη εργασία, φέρνουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, οργώνουν την καταστολή γιατί γνωρίζουν ότι ο λαός δε θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια να περιμένει την ταφόπλακα στα δικαιώματά του.

Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος στον πόλεμο με την εργοδοσία και την κυβέρνησή της.

Οργανωνόμαστε στο συνδικάτο μας Απαιτούμε τώρα:

 

Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις – ΣΤΟΠ ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

  • Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία
  • Να κλείσουν τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία. Να έρθουμε σε επαφή με άλλους εργαζόμενους στον κλάδο, να οργανώσουμε τη δικιά μας απάντηση για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, που να ανταποκρίνονται στις επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες του 21ου αιώνα.
  • Άμεσα εξετάσεις σε όλους τους εργαζόμενους των τμημάτων όπου υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  • Δειγματοληπτικές επαναληπτικές εξετάσεις σε όλο το εργοστάσιο.
  • Καθημερινή θερμομέτρηση κατά την είσοδο και έξοδο από το εργοστάσιο σε όλους τους συναδέλφους Απολύμανση των χώρων τωντμημάτωνμεεπιβεβαιωμένοκρούσμα,με ταυτόχρονηπαύση εργασιών για τον απαιτούμενο χρόνο  χωρίς καμία επιβάρυνση στις αποδοχές

των συναδέλφων

  • Οι απολυμάνσεις να γίνουν ουσιαστικές και όχι τυπικές. Κάθε μέρα στην αλλαγή βάρδιας ναγίνεται απολύμανση σε όλους τους χώρους εργασίας.
  • Προστασία των συναδέλφων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες χωρίς καμία περικοπή στις αποδοχές τους
  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ΤΩΡΑ . Επίταξη όλων τωνμονάδων ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα .
  • Αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων στα ΜΜΜ. Μετρό λεωφορεία τρόλεϊ.

Δε θα ανεχτούμε να ζούμε σε συνθήκες μεσαίωνα τον 21ο αιώνα. Συσπειρωνόμαστε με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, για τους νέους αγώνες που θα έρθουν και θα έχουν τη δικιά μας σφραγίδα.

 

Περισσότερα

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων στη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ για τη διοργάνωση Πανελλαδικής Σύσκεψης...

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Για τη νομοθετική ρύθμιση φορολόγησης του φιλοδωρήματος

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για τη νομοθετική ρύθμιση φορολόγησης...

Σωματείο Μετάλλου Αττικής – Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου : Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ...