Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ: Με οργάνωση και αγώνα προχωράμε να ανατρέψουμε την επίθεση κυβέρνησης – εργοδοσίας

Δημοσιεύτηκε στις

 Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Η καινούργια χρονιά αναμένεται να είναι χρονιά ισοπεδωτικής  επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου σε ότι έχει απομείνει ακόμα όρθιο από τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Την ώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών  ομίλων τίθεται σε κίνδυνο  η υγεία και η ζωή των εργαζομένων από την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων  ενάντια  στην διασπορά του κορονοιού  στους χώρους  δουλειάς ,στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα νοσοκομεία, φέρνουν νομοσχέδιο –έκτρωμα το οποίο περιλαμβάνει 10ωρη δουλειά, απλήρωτες υπερωρίες, νέες μειώσεις  μισθών, τηλεργασία, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή.   

Την ίδια ώρα θέλουν να χτυπήσουν την συνδικαλιστική  οργάνωση, το δικαίωμα στην  απεργία, βάζοντας περισσότερα εμπόδια στις  συλλογικές  διαδικασίες και τις Γενικές συνελεύσεις των συνδικάτων, προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα, θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους τόπους  δουλειάς. Να δημιουργήσουν εργαζόμενους –σκλάβους  χωρίς  δικαιώματα  πλήρως  υποταγμένους στις ορέξεις και τις ανάγκες των εργοδοτών.

Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα, βλέποντας να μας παίρνουν τα πάντα. Χρειάζεται να μπούμε όλοι στην μάχη ώστε να αποτρέψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς.

  Η εργοδοσία του ομίλου Φιλίππου αξιοποιεί και πρωτοστατεί στην εφαρμογή των αντεργατικών νόμων, που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους  με εντατικοποίηση της εργασίας, με απολύσεις, με μειώσεις μισθών, κ.α.. Το προηγούμενο  διάστημα είχαμε  εξελίξεις, τόσο στον ΜΙΜΙΚΟ όσο και στην ΦΑΓΕ. Συντονίζουμε την δράση μας με τα άλλα  σωματεία του ομίλου, ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε.                   

Στο εργοστάσιο, η εργοδοσία της ΕMFI (ΕΒΓΑ) συμφερόντων του ομίλου Φιλίππου προχωρεί  σε προμελετημένες κινήσεις επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, προσπαθώντας να προετοιμάσει το έδαφος για τις ανατροπές που φέρνει η κυβέρνηση τους.                                                                   

Συγκεκριμένα όταν έκοψε την πίτα ανά τμήματα,  διεμήνυσε ρητά και κατηγορηματικά  ότι δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να ζητήσουν αύξηση ή οτιδήποτε  άλλο, αδιαφορώντας  για τις ανάγκες τους. Αρνείται  οτιδήποτε  ζητούν οι εργαζόμενοι, από την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας ως και το πιο μικρό αίτημα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλει να μοιραστεί  κάτι από την κερδοφορία της.

Σε αυτό το σχέδιο της, εντάσσεται και η αποστολή  εγγρὰφου προς το Δ.Σ του σωματείου   την Παρασκευή 21/01, που αναφέρει ότι δεν μπορούμε να βάζουμε  ανακοινώσεις  στους πίνακες και ούτε να αναρτάμε αφίσες που καλούν σε δράσεις τους εργαζόμενους. Στόχος τους  είναι ένας, η φίμωση του σωματείου και η διάσπαση μας.

Συνάδελφοι-σσες το Διοικητικό  Συμβούλιο του σωματείου θα συνεχίσει να δίνει τις καθημερινές  μάχες προασπίζοντας  τα συμφέροντα μας απέναντι στις όποιες  μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

Τέτοιες πρακτικές είναι γνωστές από παλιά.

Δεν μας πτοούν ούτε μας φοβίζουν. 

Η ενότητα μας και ο αγώνας μας, θα σπάσει την τρομοκρατία της εργοδοσίας όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, να στρατευτούν στο πλάι του σωματείου, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα  μας ενάντια στους σχεδιασμούς που έχουν κυβέρνηση και εργοδοσία, για  να διαλύσουν  ότι έχει μείνει ακόμα όρθιο από τα  δικαιώματα μας. Δούλοι  στον 21ο αιώνα  δεν θα γίνουμε.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

 

Περισσότερα

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων στη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ για τη διοργάνωση Πανελλαδικής Σύσκεψης...

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Για τη νομοθετική ρύθμιση φορολόγησης του φιλοδωρήματος

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για τη νομοθετική ρύθμιση φορολόγησης...

Σωματείο Μετάλλου Αττικής – Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου : Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ...