Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Αν. Αττικής : 8 Φλεβάρη διαδικτυακή σύσκεψη για την οργάνωση – απάντηση των εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

 Δευτέρα 8 ΦΛΕΒΑΡΗ  6ΜΜ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚ ΛΑΥΡΙΟΥ-ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Συναδέλφισσες-οι,

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, απευθύνει πλατύ, ενωτικό, αγωνιστικό, κάλεσμα  σε Σωματεία, συνδικαλιστές, εργαζόμενους,  που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, να συστρατευθούν στον αγώνα ενάντια στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας, για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ αυτή την δύσκολη περίοδο,  σχεδόν ένα χρόνο από την εμφάνιση της πανδημίας στην χώρα μας, όλοι οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος να μπουν στην μάχη, να συστρατευθούν σε ένα ενιαίο μέτωπο, απέναντι σε αυτό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που γκρεμίζει  τα δικαιώματά μας, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να βάλουμε την υπογραφή μας στις εξελίξεις και να υπερασπιστούμε την ίδια μας την ζωή, που τσακίζει η πολιτική τους.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση όχι δεν μπορεί να υπερασπιστεί την ζωή των εργαζομένων,  αλλά δεν θέλει. Είναι πλέον ξεκάθαρο και στον πιο δύσπιστο ότι ένα  ολόκληρο χρόνο δεν πήρε τα κατάλληλα και αναγκαία μέτρα προστασίας σε μια σειρά τομείς, που από την πρώτη στιγμή υπέδειξαν και διεκδίκησαν τα ταξικά συνδικάτα, όπως την άμεση στελέχωση όλων των δομών υγείας, την πρόσληψη εκπαιδευτικών και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων της χώρας μας με 15 ή λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, την επίταξη των ιδιωτικών ΜΜΜ ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων, την επιβολή μέτρων που θα ανάγκαζαν τους εργοδότες στους εργασιακούς χώρους να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, κα.

 Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προχωρήσει στα παραπάνω μέτρα  εκείνη επέλεξε τον ίδιο δρόμο που ακολουθούσε και πριν την πανδημία. Της ενίσχυσης δηλαδή των μονοπωλιακών ομίλων (βλέπε  120 εκ. ευρώ στην AEGEAN) την ίδια ώρα που και εδώ στην περιοχή μας και σε ένα από του μεγαλύτερους εργασιακούς χώρους της χώρας μας  όπως αυτόν του αεροδρομίου, αλλά και του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα, άφηνε τους εργαζόμενους έρμαια της επίθεσης των εργοδοτών, όπου οι  χιλιάδες απολύσεις ήταν η «επιβράβευση» των εργαζομένων που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν «χτίσει» το θαύμα της ανάπτυξης  του τουρισμού. Φυσικά την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διακοπές ηλεκτροδότησης, ετοιμάζονται χιλιάδες πλειστηριασμοί και πολλοί συνάδελφοί μας πλέον αδυνατούν τα ανταπεξέλθουν και στα αναγκαία είδη πρώτης ανάγκης, όπως αναδείχθηκε και μέσα από την μεγάλη προσπάθεια αλληλεγγύης  του ΕΚ Λαυρίου και Αν. Αττικής.  

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, καλεί μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα, κάθε  συνδικαλιστή και εργαζόμενο που αντιλαμβάνεται ότι κάτι πρέπει να γίνει, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας στα χέρια μας.

Καλούμε όλα τα Σωματεία της Αν. Αττικής συνδικαλιστές άλλους πρωτοπόρους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην διαδικτυακή σύσκεψη του ΕΚ Λαυρίου-Αν. Α Αττικής την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 στις 6μμ να συζητήσουμε  τα προβλήματα των εργαζομένων και πως από καλύτερες θέσεις θα απαντήσουμε στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά μας.

Όποιος επιθυμεί να πάρει μέρος στην διαδικτυακή σύσκεψη μπορεί να στείλει μήνυμα στο Email: [email protected] ή να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο: 6984928944 μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων στη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ για τη διοργάνωση Πανελλαδικής Σύσκεψης...

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Για τη νομοθετική ρύθμιση φορολόγησης του φιλοδωρήματος

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για τη νομοθετική ρύθμιση φορολόγησης...

Σωματείο Μετάλλου Αττικής – Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου : Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ...