Παράρτημα του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά : Συγκέντρωση στο νέο Μώλο Δραπετσώνας

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συγκέντρωση του Συνδικάτου μετάλλου και ναυπηγικής βιομηχανίας (παράρτημα Πειραιά) και του Σωματείου κατεργασίας ξύλου και ναυπηγοξυλουργών στο νέο Μώλο Δραπετσώνας. Μίλησε ο Αντωνίου Άκης πρόεδρος του παραρτήματος  για την αναγκαιότητα ώστε να μπουν όλοι στην μάχη για την υπογραφή της νέα σύμβασης που βάζει μπροστά το Συνδικάτο. 

Είναι μια μάχη που δεν είναι αποκομμενη από τις εξελίξεις που υπάρχουν. 

Είναι οι ανάγκες μας που μπαίνουν μπροστά. 

Η νέα ΣΣΕ είναι αυτή που διασφαλίζει όχι μόνο το ύψος της ημερήσιας αμοιβής αλλά και την Ασφάλιση και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνονται στους χώρους εργασίας. 

Βλέπουμε την εγκληματική αμέλεια των εργοδοτών όπου τα μέτρα προστασίας που πρέπει να υπάρχουν τα βλέπουν ως κόστος.

Απαιτούμε να υπάρχουν καθημερινοί έλεγχοι σε όλους τους χώρους. Για εμάς είναι σημαντικό να μπορούμε να επιστρέφουμε στα σπίτια μας με ασφάλεια και ακέραιοι. 

Η συμβολή όλων σε αυτήν την μάχη είναι ουσιαστική. 

Έχουμε ως παρακαταθήκη τον 9μηνο αγώνα του 2017 που τότε υπογράψαμε ΣΣΕ. Τίποτα δεν μας χαρίζετε. Με τον αγώνα μας κερδίσαμε ότι έχουμε ως τώρα. 

Η πανδημία έφερε στην επιφάνεια την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας. 

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή ευθύνονται για την κατάσταση που υπάρχει στο δημόσιο σύστημα υγείας. Συνεχώς το υποβαθμίζουν. Προτιμούν να δώσουν Δις για εξοπλιστικά και στην μεγαλοεργοδοσια, ενώ για την προστασία της υγείας του λαού δεν κάνουν τίποτα. Κουνάνε το δάχτυλο στο λαό για την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας αλλά δεν εξασφαλίζουν ότι στους χώρους εργασίας θα τηρούνται τα μέτρα. Είμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και σε όποιον κλάδο υψωνει το ανάστημα του ενάντια στην Ίδη υπάρχουσα κατάσταση. 

Είμαστε σε ετοιμότητα για να απαντήσουμε απεργιακά όταν η κυβέρνηση φέρει στην Βουλή για ψήφιση αντεργατικά νομοσχέδια όπως το νέο συνδικαλιστικό νόμο ή το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα. Θα είμαστε στον δρόμο και στο πλευρό των φοιτητών ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια. 

Ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος μας και είναι η ώρα της ανασύνταξης για μια δυναμική και μαχητική άμυνα αλλά και οργάνωση της αντεπίθεσης μας. 

Περισσότερα

Αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων στη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ για τη διοργάνωση Πανελλαδικής Σύσκεψης...

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Για τη νομοθετική ρύθμιση φορολόγησης του φιλοδωρήματος

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για τη νομοθετική ρύθμιση φορολόγησης...

Σωματείο Μετάλλου Αττικής – Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου : Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ...