Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου : 3 Φλεβάρη στάση εργασίας 9 – 11π.μ. Συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας

Δημοσιεύτηκε στις

Να ενισχυθεί με προσωπικό και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι για να εξασφαλισθεί η καθημερινή, 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας                                 

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου

Στάση Εργασίας 9 π.μ. – 11 π.μ. – Συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας και παρέμβαση στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής

Σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους και κατοίκους της Ελευσίνας – Μαγούλας και Μάνδρας προκαλούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας καθώς και η πρόσφατη απόφαση της 2ης ΥΠΕ για αναστολή της λειτουργίας του τις καθημερινές μετά τις 9 π.μ. καθώς και τις Κυριακές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παραμένουν κενές 7 οργανικές θέσεις παθολόγων και γενικών γιατρών και 4 οδοντιάτρων και λείπουν  καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, οφθαλμίατροι, ενδοκρινολόγοι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι, πνευμονολόγοι, δερματολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι, ακτινολόγοι (κενές και οι 3 οργανικές θέσεις) γιατροί εργασίας (κενές και οι 3 οργανικές θέσεις) και παιδίατροι (κενές και οι 6 οργανικές θέσεις)

Αντίστοιχα, είναι κενές 14 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 4 θέσεις μαιών, 5 θέσεις επισκεπτριών υγείας – ενώ το Κέντρο Υγείας λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο – 3 θέσεις κοινωνικών λειτουργών, 1 θέση διαιτολόγου και 2 θέσεις φυσικοθεραπευτών.

Ταυτόχρονα, διατηρείται ο διαχωρισμός, αν και συστεγάζονται, μεταξύ 1ου Κέντρου Υγείας και 2ου Κέντρου Υγείας (πρώην μονάδα του ΙΚΑ). Πρόσθετα προβλήματα προκαλεί και η μη ολοκλήρωση των οργανισμών των Κέντρων Υγείας.

Για τη στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου μετακινούνται οι γιατροί του 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη μείωση των προγραμματισμένων επισκέψεων από ασθενείς.

Ενώ και η απαράδεκτη απόφαση της 2ης ΥΠΕ για μερική αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας αφήνει «ακάλυπτη» μια περιοχή, με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους, όπου τα «εργατικά ατυχήματα» είναι καθημερινά.

Ταυτόχρονα, λόγω της μη πραγματοποίησης των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, συνεχίζεται, μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση, να πλημυρίζουν οι δρόμοι γύρω από το Κέντρο Υγείας, καθιστώντας δύσκολη έως αδύνατη την πρόσβαση σε αυτό.

Κρίσιμες ανάγκες στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας καλύπτουν οι 12 επικουρικοί εργαζόμενοι (2 νοσηλεύτριες, 1 μαία, 1 ψυχολόγος, 2 διοικητικοί, 2 καθαρίστριες και 4 φύλακες) και οι 2 εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ (1 στα εργαστήρια και 1 καθαρίστρια).

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυση τους – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους – θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

Αντί για την στελέχωση των Κέντρων Υγείας – ξεκινώντας με την άμεσο διορισμό των επί θητεία γενικών γιατρών και την πρόσληψη με επείγουσες διαδικασίες όλων των γιατρών που συμμετείχαν στις προκηρύξεις για τα κέντρα υγείας καθώς και όλων των άνεργων επισκεπτών υγείας – η κυβέρνηση μειώνει τη χρηματοδότηση κατά 92 εκατ. ευρώ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους να διεκδικήσουμε μαζί:

► να ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων και να εξασφαλισθεί η καθημερινή 24ωρη λειτουργία. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι

► να προσληφθούν όλοι οι γιατροί που είχαν θέσει υποψηφιότητα για τις προκηρυχθείσες θέσεις στα Κέντρα Υγείας καθώς και οι άνεργοι επισκέπτες υγείας για τη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων

► να γίνουν τα αναγκαία έργα για να σταματήσουν οι πλημμύρες στην περιοχή του Κέντρου Υγείας.

► να υπάρξει προσανατολισμός για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου, με καταγραφή και  μελέτη της επαγγελματικής νοσηρότητας στους εργασιακούς χώρους.

 

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης: Ανοιχτή επιστολή προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Κύριε Υπουργέ Από τα ΜΜΕ πληροφορηθήκαμε ως Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ ότι επισκέπτεστε το νομό μας...

Ανακοίνωση Εργατικών Κέντρων – Ομοσπονδιών και Πρόταση Νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα παίρνουμε την πρωτοβουλία...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Για τις εκλογές του Σωματείου στον Κορυδαλλό

Με μεγάλη προσέλευση και ενθουσιασμό ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ξεκίνησαν οι αρχαιρεσίες του...