Εργατικό Κέντρο Πειραιά : Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στην πλοηγική Υπηρεσία.

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά εκφράζει την αλληλεγγύη του στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία του Ναυτικού προσωπικού της Πλοηγικής Υπηρεσίας από την Τετάρτη 27/1/2021 έως την Παρασκευή 29/1/2021.

Οι εργαζόμενοι στην Πλοηγική Υπηρεσία ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας το οποίο όχι μόνο δεν αναφέρει τίποτα για τα οξυμένα προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών, των εργαζομένων αλλά αντίθετα ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων.

Ιδιαίτερα το άρθρο 22 το οποίο θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις ακόμα και για την ασφάλεια της ναυσιπλοϊας.

Η χθεσινή απαράδεκτη απόφαση που κήρυξε εν μέρει παράνομη την απεργία των Πλοηγών, είναι άλλη μια απόφαση που ξεμπροστιάζει την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη που έσπευσε να στηρίξει την πλευρά του ιδιωτικού μεγάλου κεφαλαίου, αφού ο ΟΛΠ δεν είχε καμιά δουλειά να πάει την Απεργία στα δικαστήρια.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στην πλοηγική Υπηρεσία.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου: Στέλνουμε στο καλάθι των αχρήστων το νέο αντεργατικό τερατούργημα

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Για ακόμα μια φορά...

Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής: Για την πυρκαγιά που ξέσπασε στη βιομηχανία παραγωγής πλαστικών

To Σωματείο μας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της βιομηχανίας παραγωγής πλαστικών Σπυριδάκης,...

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Εδώ και τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντεργατικό νομοσχέδιο

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση παρουσίασε ένα αντεργατικό νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα...