Για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε στις

Οι αλλαγές υπουργών που έγιναν στην κυβέρνηση δείχνουν την αποφασιστικότητά της να περάσει τις πιο άγριες μεταρρυθμίσεις και ανατροπές που έχει στα συρτάρια της σε βάρος της εργατικής τάξης. Τη 10ωρη δουλειά, την απλήρωτη εργασία, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, ξεκινώντας από την επικουρική, το παραπέρα χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος.   

Όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, όπου μετράμε χιλιάδες νεκρούς, εκτόξευση της ανεργίας, ανασφάλεια για το αύριο. Επιλέγει εκτός των άλλων, ένα γνωστό εκπρόσωπο του κεφαλαίου, άνθρωπο των ειδικών αποστολών, ως υπουργό εργασίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις “επιτυχίες του”: Το κλείσιμο της Ολυμπιακής, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΛΑΡΚΟ κλπ.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη οικονομική ζώνη, επεκτείνοντας τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και φέρνοντας νέους. Μια οικονομική ζώνη παράδεισος για το μεγάλο κεφάλαιο και κόλαση για τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Καμία αυταπάτη. Ούτε λεπτό χαμένο. Θα πάρουν απάντηση με το δυνάμωμα των αγώνων, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράση στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

 

Περισσότερα

Κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ για τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με αφορμή το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τα δύο λεωφορεία που είχε ως αποτέλεσμα...

Πρόσκληση στη θεατρική παράσταση «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» του Μπρεχτ

Στις 13 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Χαϊδαρίου (Πλουτάρχου 34-38, Χαϊδάρι 124 62)  στις 9.00...

Κινητοποίηση στα «The Mart» ενάντια στην απόλυση καρκινοπαθούς εργαζόμενης ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση στα The Mart του ομίλου Σκλαβενίτη, στην Αργυρούπολη, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,...