Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου : 28 Δεκέμβρη. Συνεχίζουμε τον αγώνα για ενίσχυση του Θριασίου νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων

Δημοσιεύτηκε στις

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ενίσχυση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μεγάρων και άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ελευσίνας

Συγκέντρωση πραγματοποιήσαμε, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με τη συμμετοχή του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, του Συνδικάτου Ενέργειας και του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας. Συμμετείχαν η Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Μ. Θεοδώρου, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Αναδείξαμε ότι αν και, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, έχουν καταγραφεί 1834 θετικά κρούσματα COVID στη Δ. Αττική, η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας αλλά συνεχίζει να «κουνάει το δάκτυλο» απειλητικά στις λαϊκές οικογένειες, που πληρώνουν με αυξανόμενη ανεργία και φτώχεια τις συνέπειες της επιδημίας.

Αντί να επιβάλλει στην εργοδοσία να παρθούν τα αναγκαία συλλογικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, περιορίζεται σε «συστάσεις».

Αντί να επιτάξει τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να γίνουν μαζικοί δωρεάν εργαστηριακοί έλεγχοι, «διαπραγματεύεται» μαζί τους την τιμή των εξετάσεων για COVID, εξασφαλίζοντας ότι θα συνεχίζουν να θησαυρίζουν από την επιδημία.

Αντί να δεσμεύσει ξενοδοχεία για την παραμονή νοσούντων, ασυμπτωματικών ή με ήπια συμπτωματολογία, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας, απειλεί ότι θα  «σφραγίσει σπίτι σπίτι» την περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Αντί να αυξήσει τα δρομολόγια του Προαστιακού και να αποκαταστήσει τις κατηργημένες λεωφορειακές γραμμές, για να μειώσει τον επικίνδυνο συνωστισμό, η κυβέρνηση αξιοποιεί την επιδημία για να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό τομέα.

Η εξάπλωση της επιδημίας διευκολύνεται από την ήδη επιβαρυμένη υγεία μας από την συνεχιζόμενη παρουσία του ΧΥΤΑ Φυλής και την μεγάλη περιβαλλοντική μόλυνση λόγω της υπερσυγκέντρωσης ρυπογόνων βιομηχανικών δραστηριοτήτων, όπως καταγράφεται και από την πρόσφατη  μελέτη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Αντί να ενισχύσει με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, σχεδιάζει να μετακινήσει γιατρούς προς τα νοσοκομεία Γιαννιτσών και Κατερίνης, ενώ οι ελλείψεις θα μεγαλώσουν με τη νέα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία κατά 572 εκατ. ευρώ.

Αυτό που επιβεβαιώνει η εξάπλωση της επιδημίας είναι ότι ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας για την υγεία και τη ζωή μας είναι οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων ολόκληρης της Δυτικής Αττικής, που συμπεριλαμβάνουν τις εγκληματικές ελλείψεις σε αναγκαίες υποδομές και στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Αντί για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την υγεία των λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την επιδημία για να «ξεφορτωθούν» όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει και να επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και Πρόνοια.

Γι’ αυτό, στο «Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» (Έκθεση επιτροπής Πισσαρίδη), που αποτελεί τη βάση για τα νέα «Μνημόνια», προτείνονται:

  • «Αύξηση διοικητικής και οικονομικής αυτονομίας των δημόσιων νοσοκομείων». Δηλαδή, μετατροπή σε «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια,
  • «Ανάπτυξη συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας όπως με συμβάσεις με ιδιωτικές κλινικές, ή συμβάσεις εκχώρησης.». Δηλαδή επέκταση των ΣΔΙΤ, με βάση το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Απέναντι στην πολιτική αυτή, συνεχίζουμε τον αγώνα με Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ελευσίνας, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., για να διεκδικήσουμε στήριξη μικρών επαγγελματιών και εμπόρων, μέτρα προστασίας της υγείας στους εργασιακούς χώρους και τα Μέσα Μεταφοράς και ενίσχυση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού: Για την προσπάθεια στοχοποίησης των φαντάρων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού καταγγέλλει την προσπάθεια στοχοποίησης των διαμαρτυρόμενων φαντάρων ενάντια στη...

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Καταγγελία του Συνδικάτου Φαρμάκου για την εργοδοσία της Medichrom

Το Συνδικάτο Φαρμάκου-Καλλυντικού Αττικής καταγγέλλει στους εργαζομένους του κλάδου την εργοδοσία της εταιρείας MEDICHROM...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας από κοινού με το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας...