Σωματείο Εργαζ. Vodafone – 360Connect και λ.θ: Καμία σκέψη για αύξηση της παραγωγής

Δημοσιεύτηκε στις

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» στους Τεχνικούς Πεδίου από τη διοίκηση της Vodafone

Αυξάνει την στοχοθεσία!

 Μετά τα συχαρίκια του CEO και των λοιπών διευθυντικών στελεχών, τα σοκολατάκια (μας κακομαθαίνετε..), ήρθαν και οι αυξήσεις. Όχι σε μισθούς όπως διεκδικούμε για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου, αλλά σε στόχους παραγωγικότητας. Την Παρασκευή 18/12/2020, supervisor, manager και λοιποί διοικητικοί, αποφάσισαν να αυξήσουν την παραγωγή ανά ημέρα για τους τεχνικούς από 9 αναθέσεις στις 11 (αύξηση περίπου 20%)!!!!.Αλλά δεν μας είπαν πως θα αυξηθεί η παραγωγή;;; να οδηγούμε πιο γρήγορα οι τεχνικοί για να μεταβούμε από τον ένα πελάτη στον άλλον; Να ανεβαίνουμε πιο γρήγορα την σκάλα όταν ανεβαίνουμε σε χκ ή εισαγωγή; Να μην κάνουμε διάλλειμα; Να μην δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή για την επίλυση της βλάβης του συνδρομητή; Και όσον αφορά τα μέτρα που πήραν για την ασφάλειά μας και μάλιστα πανηγυρίζουν κιόλας;; Εδώ γελάμε! Τα αυτονόητα (μάσκες και αντισηπτικά!). Το έχουμε επισημάνει, η εργοδοσία της Vodafone δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την ασφάλεια μας. Ό,τι μέτρα λαμβάνει, τα λαμβάνει ώστε η παραγωγή να βγαίνει απρόσκοπτα. Δεν το κάνει για να είμαστε ασφαλείς αλλά για να μπορούμε να εργαζόμαστε ώστε να μην σταματήσει η παραγωγική διαδικασία.

Όμως γιατί η εργοδοσία πιέζει για αύξηση στοχοθεσίας; Γιατί θέλει να γίνονται περισσότερες αναθέσεις στους ΤΕΠ, να πέφτουν βροχή οι κλήσεις στα τηλεφωνικά κέντρα, να στενεύουν οι προθεσμίες και τα deadlines σε IT και μηχανικούς. Γιατί με αυτόν τον τρόπο , δουλεύοντας πολύ περισσότερο και πιο εντατικά, η Vodafone επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στον ανταγωνισμό, να βγάλει όλο και περισσότερα κέρδη. Το όποιο τυράκι μας πετάνε με την  κοροϊδία του bonus , για το οποίο μας εγκαλούν κιόλας να μοχθήσουμε ακόμα παραπάνω και να «ανταγωνιστούμε» τον συνάδελφό μας, είναι ψίχουλο μπροστά σε αυτά που απομυζούνε καθημερινά από εμάς, από όλους εμάς, μέσα από την εκμετάλλευση της δουλειάς μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ, με την πλήρη στοίχιση των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, ψήφισε ακόμα ένα ματωμένο προϋπολογισμό με δραματικές μειώσεις στα κονδύλια για την Υγεία, με ακόμα μεγαλύτερες παροχές στο κεφάλαιο, καλούν τους εργαζόμενους, τον λαό να κάνουν ακόμα περισσότερες θυσίες. Μας καλούν να επωμιστούμε για ακόμα μια φορά, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, να τζογάρουμε καθημερινά την υγεία μας και τη ζωή μας, να ξεχάσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις χρόνων, που στο όνομα της πανδημίας, θέλουν να ενταφιάσουν μια και καλή.

Τους απαντάμε πως δεν θα υποστείλουμε τη σημαία της διεκδίκησης. Η πλούσια πείρα που αντλήσαμε από το προηγούμενο διάστημα των αγώνων μας , οι πρωτοβουλίες που πάρθηκαν από εκατοντάδες συνδικάτα και το δικό μας, η απεργία στις 26 Νοέμβρη, έδειξε το δρόμο που πρέπει οι εργαζόμενοι σήμερα να ακολουθήσουμε.

Κριτήριο για εμάς είναι η ίδια μας η ζωή. Η υγεία μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα και οι όροι δουλειάς μας. Η μόρφωση των παιδιών μας. Δεν δεχόμαστε στο σήμερα να δουλεύουμε ώρες ατελείωτες, πολύ πιο εντατικά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η ανάπτυξη και η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αποδεικνύουν ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να δουλεύουμε λιγότερο και να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες μας .

Απαιτούμε:

  • Καμία σκέψη για αύξηση της παραγωγής
  • Να μην μπαίνουν οι τεχνικοί στις οικίες των συνδρομητών, η επίσκεψη να ολοκληρώνεται στην εισαγωγή ή στο χκ (είναι αχαρακτήριστη η προφορική οδηγία που έχει δοθεί ώστε ο τεχνικός να ψυχανεμίζεται αν ο συνδρομητής έχει συμπτώματα covid-19 και ο ίδιος να αποφασίζει αν θα μπει στην οικία ή όχι)
  • Να γίνουν, μαζικά, δωρεάν επαναλαμβανόμενα test στου τεχνικούς πεδίου και σε  όσους εργάζονται στα κτήρια
  • Αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν χωρίς να χαθεί ούτε 1 ευρώ, ούτε ένα ένσημο για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν.
  • Να γίνουν καθαρισμοί-απολυμάνσεις
  • ενοικίαση επιπλέον γραφείων όπου χρειάζεται για την αραίωση των θέσεων εργασίας,
  • Ατομικά ακουστικά και θέσεις εργασίας. Δεν νοείται ειδικά εν μέσω πανδημίας να υπάρχουν κοινόχρηστα ακουστικά και θέσεις εργασίας
  • Γιατρός εργασίας και νοσηλευτικό προσωπικό σε μόνιμη βάση μέσα στα κτήρια που να εξετάζει όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως

 

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού: Για την προσπάθεια στοχοποίησης των φαντάρων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού καταγγέλλει την προσπάθεια στοχοποίησης των διαμαρτυρόμενων φαντάρων ενάντια στη...

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Καταγγελία του Συνδικάτου Φαρμάκου για την εργοδοσία της Medichrom

Το Συνδικάτο Φαρμάκου-Καλλυντικού Αττικής καταγγέλλει στους εργαζομένους του κλάδου την εργοδοσία της εταιρείας MEDICHROM...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Καμία βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας από κοινού με το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής – Βοιωτίας...