Εργατικό Κέντρο Β.Σ. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτες προσαγωγές συνδικαλιστών για συμβολική διαμαρτυρία.

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καταγγέλλει τις προσαγωγές συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), που πραγματοποιούσαν συμβολική διαμαρτυρία για τη δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό, με τριμελή αντιπροσωπεία ανοίγοντας  πανό έξω από το Μέγαρο Μαξίμου!

Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους, ότι η κυβέρνηση με την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής, θέλει να επιβάλλει σιωπητήριο στις  διεκδικήσεις και στους αγώνες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Η κατάσταση των χιλιάδων  εργαζομένων-άνεργων του Τουρισμού-Επισιτισμού στην περιοχή είναι τραγική. Η μάχη της αξιοπρεπούς επιβίωσης είναι άνιση. Στην  προσπάθεια   να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες των νοικοκυριών  μέχρι την επόμενη- επισφαλή σεζόν- με το πενιχρό εισόδημα των 3 μισθών ή των επιδομάτων και οι διακοπές ρεύματος  και  οι κατασχέσεις Α’ κατοικίας αλλά και  τα «φέσια» παντού θα πολλαπλασιάζονται.  Αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής που αφήνει στο έλεος τους εργαζόμενους και επιδοτεί με δισεκατομμύρια ζεστό χρήμα και  φοροελαφρύνσεις  τα τουριστικά μεγαθήρια.

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ με αταλάντευτη πίστη  στην δύναμη που έχει  ο ταξικός , συλλογικός αγώνας παλεύει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αιτημάτων των εργαζομένων. Η δράση του δεν αναστέλλεται γιατί δεν αναστέλλονται τα προβλήματα .

Η μάσκα-που δεν είναι φίμωτρο- αργά ή γρήγορα θα βγει. Το ζήτημα είναι να μην βγει πάλι η Εργατική Τάξη χαμένη με τα δεκάδες αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια που είναι έτοιμα και προβλέπουν  το μεγαλύτερο ξεζούμισμα της.

Στην βάρβαρη προοπτική της μεγαλύτερης εκμετάλλευσης , απαντάμε   με οργάνωση  στα σωματεία. Κανείς μόνος του!

 

Περισσότερα

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Δελτίο Τύπου από τη κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΗΚΕ η παιδαγωγική επάρκεια στα πτυχία των «καθηγητικών σχολών»! Με τον αγώνα μας τα...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Όλοι 28 Φλεβάρη στις 12.00μ.μ. στο Σύνταγμα

ΔΕ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΔΕ ΣΒΗΝΕΙ Η ΟΡΓΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ...

Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής: Δεν θα επιτρέψουμε να τρομοκρατούνται τα παιδιά του λαού που αγωνίζονται μέσα στα στρατόπεδα

Δεν θα επιτρέψουμε να τρομοκρατούνται τα παιδιά του λαού που αγωνίζονται μέσα στα στρατόπεδα Το...