Σωματείο Εργατ/λων στην εταιρία Κελαϊδίτης : Συνάντηση με την Κελαϊδίτης Α.Ε. για μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας

Δημοσιεύτηκε στις

Την προηγούμενη εβδομάδα μετά από τεστ για κορονοϊό που έγιναν στο χώρο εργασίας βρέθηκαν θετικοί συνάδελφοι οι οποίοι και απομονώθηκαν.

Το σωματείο μας στις 8 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε συνάντηση με την εταιρεία όπου συμφωνήθηκαν τα εξής:

  • Εντός της εβδομάδας θα γίνουν τεστ για τον κορονοϊό και τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε 10 – 15 ημέρες σε όλους τους συναδέλφους ώστε να μειωθεί η πιθανότητα διασποράς του ιού από ενδεχόμενη μόλυνση.
  • Συνάδελφος που βρίσκεται θετικός θα συνεχίσει να πληρώνεται κανονικά, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τη νομοθεσία, χωρίς να εφαρμοστεί ο πρόσφατος αντεργατικός νόμος που προβλέπει την δυνατότητα να αναπληρωθούν οι μισές ώρες απουσίας με απλήρωτες υπερωρίες.
  • Θα γίνουν απολυμάνσεις σε όλους του χώρους. Πέρα από το σφαγείο που γίνονται καθημερινές απολυμάνσεις λόγω της φύσης της εργασίας, θα γίνουν και στο μύλο και τις μονάδες όπως και στα σπίτια των συναδέλφων μεταναστών, σε συνεννόηση μαζί τους καθώς είναι οι χώροι που μένουν.
  • Με ευθύνη της εταιρείας θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας, από όλους τους συναδέλφους. Καλούμε τους συναδέλφους να τηρούν τη χρήση μάσκας εφόσον οι ειδικοί επιστήμονες λένε ότι μειώνει σε μεγάλο ποσοστό την πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Επίσης, συμφωνήθηκε να ανακατασκευαστούν τα σπίτια όπου μένουν συνάδελφοι μετανάστες ώστε να εξασφαλίζονται καλύτερες συνθήκες διαμονής και υγιεινής, να παραχωρηθεί χώρος για το σωματείο όπως προβλέπεται από την νομοθεσία και να εξεταστεί το αίτημά μας για δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ώστε να αραιώσουν τα αποδυτήρια του σφαγείου και να μειωθεί στο ελάχιστο ο συνωστισμός.

Συνεχίσουμε να διεκδικούμε μέτρα για την πανδημία όχι μόνο στο χώρο δουλειάς αλλά μαζί με άλλα σωματεία και φορείς απαιτούμε προσλήψεις στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και σε όλες τις δομές υγείας, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας και να ενταχθεί στο σχεδιασμό του ΕΟΔΥ κτλ. Οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας είναι εγκληματικές γιατί αντιμετωπίζουν την πανδημία με κριτήριο τη διασφάλιση των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και όχι με κριτήριο την υγεία μας ενώ την ίδια στιγμή χάνονται ανθρώπινες ζωές.

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Περισσότερα

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Καταγγελία του Ενιαίου Συλλόγου

Σε συνέχεια των πολύμορφων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο που κλείνει και διαλύει ότι έχει...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας Φούρνων: Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στην Ικαρία και τους Φούρνους

Τη Δευτέρα  πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κενά που τα περισσότερα είναι ανοικτά από...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Αλληλεγγύη στο φαντάρο που στοχοποιήθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την απερίφραστη αλληλεγγύη της στους φαντάρους, τα παιδιά μας, που ασκούν...