Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων : Χαιρετίζει όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν τις συμβολικές συγκεντρώσεις για τις 3 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους και τις συναδελφισσες, που πάρα τις δυσκολίες, παίρνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στήριξαν και συμμετείχαν στις συμβολικές συγκεντρώσεις σε περιοχές της Αττικής και στην κεντρική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τις 3 του Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ.

Βεβαίως και τους συναδέλφους και τις συναδελφισσες, που ήθελαν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αλλά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας να μείνουν στο σπίτι τους συνάδελφοι με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.

Καταγελούμε την στάση των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών και της ΕΡΤ που έθαψαν τις συμβολικές κινητοποιήσεις του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεικού κινήματος και των εργαζομένων στην Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή.

Κανάλια που διαγωνίστηκαν στην ευαισθησία, τη μπόλικη συμπάθεια για τη καταπολέμηση των διακρίσεων.  Θάβοντας τα κρίσιμα και ζωτικά προβλήματα και αιτήματα που αναδείχθηκαν μέσω των κινητοποιήσεων σε σχέση με τις επιπτώσεις και τους κινδύνους από την πανδημία, για τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες και τους εργαζομένους στις Υπηρεσίες και τα Ιδρύματα Υγείας – Πρόνοιας – Ειδικής Αγωγής. Πάνω από όλα αυτό που δεν ήθελαν να φανεί, ήταν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι, αλλά και αυτοί που κερδίζουν από την εμπορία των αναγκών των αναπήρων, που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους της τάξης τους. Αυτό που πάνω απ’ όλα ήθελαν να εξαφανίσουν ήταν η αγωνιστική διέξοδος που σταθερά προβάλλει και σε αυτές τις συνθήκες, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονιών ΑμεΑ, αλλά και ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και τη Πρόνοια.

Πάντως οφείλουμε να θαυμάσουμε το Αόρατο χέρι που έκοψε όλα τα πλάνα και τα ρεπορτάζ συνεργείων αρκετών καναλιών από τη κινητοποίηση του Συντάγματος. Τέλος, θα περιμένουμε να δούμε αν μετά τη συνάντηση με το διευθυντή του γραφείου του κ. Πρωθυπουργού (κ. Νεζης) και της αντιπροσωπείας των φορέων που διοργανώσαμε από κοινού την κινητοποίηση, αν θα κλειστεί κάποιο ραντεβού με τους αρμόδιους Υπουργούς, που μήνες περιμένουμε, μιας και ο κ. Διευθυντής δεν ήταν ενημερωμένος για τα προβλήματα και τα αιτήματα μας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετέ το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στις 5:30μμ στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει η ΣΕΑΑΝ με θέμα : Εθνικό Σχέδιο της κυβέρνησης για την Αναπηρία και οι θέσεις του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος με φόντο τη πανδημία και το νέο πετσόκομμα που ετοιμάζει για τις κοινωνικές δαπάνες Υγεία και Πρόνοια, ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης 2021.

Για να συμμετάσχετε ακολουθήστε τη διεύθυνση (πατήστε πάνω στα μπλε γράμματα) :

https://us02web.zoom.us/j/9333076881?pwd=RDNEb0ZsQlpnaXJIREtKMzJZYXN1dz09
με τους κωδικούς:

Meeting ID: 933 307 6881
password: 48VxP2

Δυνατότητα συμμετοχής μέσω τηλεφώνου, καλώντας δωρεάν από σταθερό στα τηλέφωνα :

211 198 4488

231 118 0599

Meeting ID: 933 307 6881
password: 958820

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...