Συνδικάτο Εργα/λων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών : Έχει μπουχτίσει από κέρδη η εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΧΕΙ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΕΡΔΗ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής προκειμένου να μη προσλάβει μόνιμο προσωπικό ώστε να καλυφθεί ο τεράστιος όγκος  δουλειάς που έχει προκύψει με αποκορύφωμα το BlackFriday,  το δεύτερο LockDown,και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων,προτιμά να αναστείλει την λειτουργία των καταστημάτων, και την μεταφοράσε «special»προϊόντα (φάρμακα, ευπαθή προϊόντακα). Προτιμούν δηλαδή να σταματάνε προσωρινά παραλαβές ακόμα και σε αντικείμενα πρώτης ανάγκης  που είναι απαραίτητα για το λαό παρά να καλύψουν τα κενά με εργαζόμενους ώστε να καλύπτουν τέτοιου είδους σοβαρές ανάγκες. Νοικιάζουν ταξί και αξιοποιούν μεταφορικές εταιρείες, δηλαδή εξωτερικούς συνεργάτες. Την ίδια ώρα που το ποσοστό ανεργίας αυξάνεται, μετά τις χιλιάδες ανέργων που αφήνουν πίσω τους η οικονομική κρίση και  τα μέτρα της κυβέρνησης όλο αυτόν τον καιρό της πανδημίας. Προσλήψεις που έτσι και αλλιώς χρειάζεται να γίνουν .

Με την ίδια λογική βέβαια κινείται όλος ο κλάδος των ταχυμεταφορών, που παρά την αύξηση των κερδών που έχει ανέβει στα ύψη, που με τον κόπο τον δικό μας πλουτίζουν οι επιχειρηματίες,  εμείς συνεχίζουμε να βιώνουμε καθημερινά κόλαση,δουλεύοντας ασταμάτητα, σαββατοκύριακα, 10ωρα, εκτεθειμένοι στον ιό, με μισθούς πείνας .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα αυτό το ΑΙΣΧΟΣ. Θέλουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, θέλουμε να πηγαίνουμε στην δουλειά μας ασφαλείς και υγιής , να γυρνάμε στο σπίτι μας και να περνάμε χρόνο με τις οικογένειές μας, να αμειβόμαστε σωστά, να μην ζούμε μονίμως στην ανασφάλεια και το φόβο! Αυτή τη ζωή θέλουμε, αυτή μας αξίζει και αυτή διεκδικούμε!

Με το κλαδικό μας συνδικάτο το ΣΕΤΤΑ που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ παλεύουμε, αγωνιζόμαστε , διεκδικούμε τα αυτονόητα την ζωή με αξιοπρέπεια!

Οργανώσου τώρα στο συνδικάτο σου, κατήγγειλε την κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία το μόνο που μπορεί να σπάσει το φόβο και να σηκώσει τοίχος αντίστασης, είναι η οργάνωση της πάλης, του αγώνα διεκδίκησης, μην διστάζεις γιατί αν τώρα δουλεύουμε 10ωρα, όταν η κυβέρνηση θα περάσει τοννέο εργασιακό νόμο έκτρωμα θα αναγκάζεσαι να δουλεύεις 12ωρα και θα σου τσαλαπατήσουν ότι σου έχει απομείνει!!! Θέλουμε πάνω απ ’όλα να είμαστε υγειής…

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ

ΣΥΧΝΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...