Συνδικάτο Εργατ/λων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Αττικής : Τώρα ξεσηκωμός! Ενάντια στην απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε στις

ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τροπολογία που ψήφισε στη βουλή για τα ΕΛΤΑ, αποσκοπεί στο να ξεμπερδεύει με όσα δικαιώματα έχουν απομείνει στον κλάδο. Επί της ουσίας προβλέπει 2.000 εθελούσιες απολύσεις, τη δημιουργία εργαζομένων 2 ταχυτήτων με τον διαχωρισμό παλιός και νέος εργαζόμενος. Επίσης μετατρέπει τους εργαζόμενους σε περιφερόμενους από υπηρεσία σε υπηρεσία μεταξύ ΕΛΤΑ και θυγατρικών του, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με κόστος και στο ύψος του μισθού τους.

Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι συνέχεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής που στόχο έχει τη μετατροπή μιας κοινωνικής υπηρεσίας όπως το ταχυδρομείο, σε πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Εξάλλου η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και η λειτουργία του με σκοπό το κέρδος είναι διακηρυγμένος στόχος πάνω από μια 10ετία. Στόχος που υπηρετήθηκε πιστά από το κράτος ανεξαρτήτου κυβέρνησης ή διοίκησης.

Το ΣΕΤΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER σε επαγρύπνηση και δράση. Να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στο νέο χτύπημα της κυβέρνησης που καταστρέφει τη ζωή μας, το δικαίωμα στη δουλειά με αξιοπρέπεια. Να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε γραφείο, σε κάθε κέντρο διαλογής, με συνελεύσεις γραφείων, με συζήτηση και αποφάσεις για τους τρόπους πάλης. Με τη δράση μας να προκαλέσουμε συνελεύσεις των επιχειρησιακών μας σωματείων, που τόσο αποφεύγουν οι ξεπουλημένες ηγεσίες τους. 

Το ΣΕΤΤΑ καλεί τους συναδέλφους που κάτω από το βάρος της εντατικοποίησης και των χαμηλών μισθών, σκέφτονται να πάρουν την εθελουσία, να μη το κάνουν. Να μη δεχθούν και να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς για την απομάκρυνσή τους από την εργασία. Να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση του αγώνα και να δώσουν το παράδειγμα στους νεότερους μιας και έχουν πείρα από αγώνες. Αγώνες που θα χρειαστεί να πρωτοστατήσουν και μετά τη συνταξιοδότησή τους αφού οι συνθήκες που θα συναντήσουν είναι ακόμη χειρότερες, με το σπαραλιασμένο σύστημα υγείας, με τις περικοπές στην πρόνοια και τις
συντάξεις.

Οι νέοι εργαζόμενοι θα προσλαμβάνονται με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ενοικίασης και αυτό θα συμπαρασέρνει και τους «παλιούς» εργαζόμενους. Γι’ αυτό σήμερα είναι ανάγκη όλοι μαζί να παλέψουμε να αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία, να παλέψουμε για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ που θα αποτελεί τη βάση για τις επιχειρησιακές, για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ στα ΕΛΤΑ με αποκατάσταση των απωλειών, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου στον εργοδότη που παρέχουν έργο και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να αναλάβει τώρα το κράτος την αποκλειστική ευθύνη λειτουργίας της κοινωνικής υπηρεσίας του ταχυδρομείου ώστε να απολαμβάνει ο λαός φθηνές ή και δωρεάν ταχυδρομικές υπηρεσίες. αντί να δίνει πακτωλό χρημάτων στους εφοπλιστές, τους μεγαλοκληνικάρχες στον καιρό της πανδημίας. 

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

Αυτοί είναι μέρος του αντεργατικού σχεδιασμού που υλοποιείται στις πλάτες μας. Ακόμη και σήμερα μιλούν για ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα του ταχυδρομείου, για κερδοφόρα ΕΛΤΑ. Κάνουν πως δε ξέρουν ότι ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία σημαίνει τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, περικοπές στους μισθούς, ελαστικές μορφές εργασίας.

Όλες οι ανατροπές στα ΕΛΤΑ έχουν φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους, εξάλλου είναι οι ίδιοι που χάριζαν τα επιδόματα μας, τους μισθούς μας για να είναι κερδοφόρος ο ΕΛΤΑ, είναι αυτοί που ακόμη και σήμερα διαπραγματεύονται νέες μειώσεις 8%-9% στους μισθούς. Δεν είναι άξιοι εμπιστοσύνης, θα μας ξανά πουλήσουν όπως πούλησαν τον μεγάλο απεργιακό αγώνα των Ταχυδρόμων Αθήνας πριν περίπου 1 χρόνο.

Το ΣΕΤΤΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία συντονισμού της πάλης σε όλο τον κλάδο, μιας και οι ανατροπές στα ΕΛΤΑ θα χειροτερεύσουν τις ήδη άθλιες συνθήκες εργασίας στις ιδιωτικές εταιρίες. Καλεί σε σύσκεψη τα σωματεία των ΕΛΤΑ και των ιδιωτικών εταιριών ώστε να οργανωθεί η πάλη, με σκοπό κλαδική κινητοποίηση.

Το ΣΕΤΤΑ με τη δύναμη που μας δίνει η συμμετοχή μας στο ΠΑΜΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε να εκφραστεί η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων της χώρας, να αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...