Συνδικάτο Τηλεπικοινωνίων και Πληροφορικής Ν. Αττικής : Αλληλεγγύη στην USB TELECOMMUNICATIONI στη Ιταλία

Δημοσιεύτηκε στις

                                            

Συνάδελφοι,

      Το ΣΕΤΗΠ, μέλος του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στην 14ωρη απεργία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις 27-30 Νοέμβρη,  στο System House και System  Data Center, στην Ιταλία, αντιδρώντας στην  αναδιοργάνωση του χρόνου εργασίας που επιβάλλει η εταιρεία Taranto RTI.

          Αντίστοιχη επίθεση δεχόμαστε και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σχεδιάζει να ψηφίσει νομοσχέδιο που επιβάλει την 10ωρη εργασία. Ειδικά στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, με το εργαλείο της τηλεργασίας που επιβλήθηκε σχεδόν καθολικά, οι εργαζόμενοι βιώνουν τις συνέπειες της, με διάλυση του σταθερού εργάσιμου χρόνου, εντατικοποίηση της εργασίας.

      Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι βιώνουμε τις συνέπειες της πανδημίας, οι πολυεθνικές ς βρίσκουν ευκαιρία να επιτεθούν στα δικαιώματα των εργαζόμενων για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητητα και την κερδοφορία τους.

Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν, η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη είναι η  απάντηση που μπορούν να δώσουν οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρα για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας μας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Εκφράζουμε την στήριξή μας στην απεργία σας.

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...