Κλαδικό Σωματείο χρηματοπιστωτικού – Σωματείο μισθωτών δικηγόρων :Κανένας μόνος του! Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα!

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Μετά από δύο αναβολές, την Παρασκευή 27/11συζητήθηκε η εργατική διαφορά μεταξύ της δικηγορικής εταιρείας«Ανδρικόπουλος Νίκος και Συνεργάτες» και των Σωματείων Μισθωτών Δικηγόρων και Χρηματοπιστωτικού, μετά από καταγγελία των δύο Σωματείων σχετικά με απόλυση εργαζόμενου που αρνήθηκε να καλύψει με δικά του έξοδα τεστ Covidπριν επιστρέψει στην εργασία του από την άδειά του.

Να θυμίσουμε ότι από το τέλος του Καλοκαιριού, η εργοδοσία είχε στείλει emailσε όλους τους εργαζόμενους ενημερώνοντας ότι λόγω κορονοίου απαγορεύονται οι άδειες και ότι αν και εφόσον εγκριθεί κάποια από αυτές, θα πρέπει ο εργαζόμενος να κάνει χρήση τριών επιπλέον ημερών είτετης κανονικής του άδειας,είτε άνευ αποδοχών και να επιστρέψει με αρνητικό τεστ πληρωμένο από την τσέπη του!!!

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έκρινε ότι η απόφασή της εργοδοσίας είναι παράνομη και αντίκειται σε κάθε ισχύοντα κανόνα εργατικού δικαίου,  τόσο ως προς τις άδειες όσο και ως προς το ποιος υποχρεούται να αναλάβει το κόστος για τα τεστ Covid.

Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να πείσει ότι η οδηγία που είχε στείλει τον προηγούμενο Αύγουστο μέσω email«δεν εφαρμόζεται», οι εκπρόσωποι της εταιρείας παραδέχτηκαν ότι 19 τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε εργαζόμενους στην εταιρεία πληρώθηκαν από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Αναφορικά με τη χρήση της κανονικής άδειας,μετά τις καταγγελίες των Σωματείων το ΣΕΠΕεπιβεβαίωσε το προφανές, ότι δηλαδή ο χρόνος λήψης της κανονικής άδειας ορίζεται από τον εργαζόμενο και δεν μπορεί αυτός να εξαναγκάζεται από τον εργοδότη να κάνει χρήση επιπλέον ημερών!

Τέλος, το ΣΕΠΕ αποδέχτηκε τη θέση των Σωματείων μας και υποχρέωσε την εταιρεία να πάρει πίσω ή να τροποποιήσει άμεσα την απόφαση που είχε εκδώσει και να ενημερώσει στους εργαζόμενους σχετικά με τα παραπάνω.

Η αποφασιστική στάση των 2 Σωματείων του χώρου, του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού και του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων  έφεραν αποτέλεσμα!

Οι αγώνες μας είναι που δικαιώνουν τους συναδέλφους μας και τα αιτήματά μας!

Κανένας μόνος του! Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα!

Αναμένουμε από την διοίκηση της εταιρείας την άμεση συμμόρφωσή της και απαιτούμε από το ΣΕΠΕ να ελέγξει ότι η απόφαση αυτή θα τεθεί ΑΜΕΣΑ σε ισχύ.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...