Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας :Η σιγή νεκροταφείου δεν πέρασε!Η δράση των σωματείων δε μπαίνει στο γύψο!

Δημοσιεύτηκε στις

Η σιγή νεκροταφείου δεν πέρασε!Η δράση των σωματείων δε μπαίνει στο γύψο!

 Για άλλη μια φορά η προσπάθεια της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, να επιβάλουν σιωπητήριο, ώστε να υλοποιούν ανενόχλητοι τα σχέδιά τους σε βάρος της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας, έπεσε στο κενό!

Αποδείχτηκε περίτρανα πως  η οργάνωση και η πάλη με ταξικό προσανατολισμό, μπορεί να κουρελιάσει και να τσακίσει κάθε απαγόρευση. Μπορεί να αναδείξει τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης-μεγαλοεργοδοσίαςγια την πλατιά εξάπλωση του κορονοϊού και τους πολλούς νεκρούς από τις επιλογές τους. Μπορεί να φωτίσει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει όλος ο λαός μας, για να λυτρωθεί από την μαυρίλα που βιώνει, βάζοντας μπροστά την ικανοποίηση των δικών του σύγχρονων αναγκών κόντρα στα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών και των κυβερνήσεών τους, που θησαυρίζουν ακόμα και από την αρρώστια, τη δυστυχία και τον θάνατο!Που επιβάλλουν νέες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα δημιουργώντας συνθήκες σύγχρονης εργασιακής γαλέρας.

Από νωρίς το πρωί της 26ης Νοέμβρη τα ταξικά σωματεία και μέλη του νεολαιίστικου κινήματος,σε συνέχεια των προηγούμενων ημερών,βρέθηκαν σε χώρους δουλειάς μεταφέροντας το απεργιακό μήνυμα με πανό και συνθήματαστη FOPEN και στη συνέχεια στα supermarket υπό το «άγρυπνο βλέμμα» περιπολικού της Ασφάλειας.Αυτό βέβαια δεν πτόησε τους απεργούς οι οποίοι συνέχισαν απτόητοι την ενημέρωση των εργαζομένων για τους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, την επιβολή της 10ωρης εργασίας,την οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας,το νέο χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης και των Συμβάσεων Εργασίας,το νέο συνδικαλιστικό νόμο έκτρωμα.

Έξω από το supermarketΜΑΣΟΥΤΗΣ με μια προσχεδιασμένη «επιχείρηση» και κατ ̉εντολήν της κυβέρνησης της ΝΔ περικύκλωσαν εργαζόμενους και φοιτητές επιβάλλοντας πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις και κίνδυνο διασποράς του κορονοιού.Τη στιγμή μάλιστα που μαζικοί εργασιακοί χώροι εξαιτίας των ελλιπών μέτρων προστασίας και με ευθύνη της εργοδοσίας έχουν μετατραπεί σε κέντρα υπερμετάδοσης του ιού.

Έπειτα αποχώρησαν έχοντας επόμενο σταθμό το Νοσοκομείο όπου θα πραγματοποιούνταν η απεργιακή συγκέντρωση και παρότι προσπάθησαν ξανά να επιβάλουν πρόστιμα, έπειτα και από την πίεση των συγκεντρωμένων απέτυχαν και αποχώρησαν.Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι συμβολικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας.

Είναι βαθιά νυχτωμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες πρακτικές αυταρχισμού,παρακολούθησης,καταστολής,αστυνομοκρατίας και επιβολής προστίμων που παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της χώρας μας μπορεί να τρομοκρατήσει το οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο κίνημα.

Απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε εργαζόμενους και φοιτητές.

Οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού για την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματά μας ούτε αναβάλλονται ούτε μπαίνουν σε καραντίνα!Σε καραντίνα να βάλουμε την πολιτική που κάνει καθημερινά τη ζωή μας κόλαση και θέτει σε κίνδυνο την Υγεία και τη ζωή μας. Το μήνυμα εστάλη για άλλη μια φορά! Συνεχίζουμε ακόμα πιο οργανωμένα, ακόμα πιο αποφασιστικά!

Περισσότερα

Συνδικάτο Ποτών – Τροφίμων Ν. Αχαΐας: Ανακοίνωση Καταγγελία για το νεκρό συνάδελφο στα Καλάβρυτα

Η εργατική τάξη του κλάδου μας μετράει άλλον ένα νεκρό συνάδελφο, χτυπημένο από ηλεκτροφόρο...

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: 13 Οκτώβρη ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ

Το κλαδικό συνδικάτο διοργανώνει ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ με τη συμμετοχή μελών των διοικήσεων...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Όλες και όλοι στην πανυγειονομική απεργία στις 17 Οκτώβρη

Όλες και όλοι στην πανυγειονομική απεργία στις 17 Οκτώβρη και στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες...