Δελτίο Τύπου Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής για την απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 26.11.2020

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 & ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που, σε πραγματικά πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω πανδημίας, συμμετείχαν στην χθεσινή απεργία. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους έκαναν το βήμα για πρώτη φορά.

Ήταν προκλητική η στάση της κυβέρνησης που γέμισε από το πρωί το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων με ΜΑΤ, αύρες, αστυνομικούς και πρόστιμα για να καταστείλουν το απεργιακό μήνυμα και να χτυπήσουν την απεργία που πραγματοποιήθηκε με αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων σωματείων, σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα.

Δεν τα κατάφεραν! Από το πρωί της Πέμπτης, οι απεργοί-μέλη του σωματείου βρέθηκαν στους εξής χώρους δουλειάς ΣΟΛ, PwC, Deloitte, Grant Thornton, ASD,  Metalign καθώς και σε Λογιστικά Γραφεία σε Νέα Ιωνία, Πετράλωνα και Περιστέρι, ώστε να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα σε πολλούς συναδέλφους!

Παράλληλα, αντιπροσωπεία της Ένωσης και της ΠΟΛ συμμετείχαν στην παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας, μαζί με άλλα σωματεία και Ομοσπονδίες, μεταφέροντας τις διεκδικήσεις μας για άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη ιδιωτικών δομών, αλλά και μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των ανέργων. Για άλλη μια φορά στείλαμε το μήνυμα στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει για τα εργασιακά και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας, για τα τεράστια κενά στο σύστημα υγείας, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους εκπαίδευσης. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός έχει στόχο να κρύψει τις ευθύνες αυτές, όταν την ίδια στιγμή  φέρνουν τα αντεργατικά εκτρώματα του αιώνα, το χτύπημα στο 8ωρο, τη νομοθετημένη απλήρωτη εργασία, νέο πτωχευτικό κώδικα και τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση για τη χειραγώγηση των σωματείων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ακόμα και αν δεν έκαναν τελικά το βήμα να απεργήσουν, πιο δυναμικά, πιο οργανωμένα να συνεχίσουμε την πάλη για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων! Να δυναμώσουμε τον αγώνα για τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες που η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει στο γύψο.

 Αντλούμε αισιοδοξία από την δύναμη που μας δίνει ο συλλογικός αγώνας και από τις κατακτήσεις που έχουμε! Αντλούμε αισιοδοξία γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Γινόμαστε μέλη στο σωματείο μας!

Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε!

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών εκπαιδευτικών

Όλοι στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας την Πέμπτη 10 Οκτώβρη στη 1:30μμ Στηρίζουμε...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: 20 Οκτώβρη γενική συνέλευση

Το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεδρίασε και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ετήσια...

Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου: Αλληλεγγύη στο ΕΚ Πάτρας

Την ώρα που τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά  τη μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων,...