Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής : Όλοι στην Απεργία 26 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ!

     Συνάδελφισσα /φε,

     Τα νέα περιοριστικά μέτρα, η έξαρση της πανδημίας, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στους χώρους δουλειάς  αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει σοβαρές και εγκληματικές ευθύνες γιατί δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο 8 μήνες τώρα για την προστασία της υγείας  του λαού.

     Αντί  να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, αξιοποιεί την πανδημία για να κλιμακώσει την επίθεση, στοχεύοντας στην καρδιά των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως είναι ο ημερήσιος χρόνος εργασίας και το δικαίωμα στη συλλογική διεκδίκηση και στην απεργία.

Φέρνουν το πολύ παλιό, με προβιά νέου

     Προωθεί την 10ωρη ημερήσια εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, επέκταση και γενίκευση της δουλειάς τις Κυριακές. Προωθεί νέες μειώσεις τους μισθούς, τραβώντας προς το «απόλυτο χαμηλό» τα όριά τους, που ξεκινούν πλέον από 200 ευρώ, επεκτείνει την «ευελιξία» της εργασίας παντού και με κάθε τρόπο.

     Και επειδή τους κυριεύει ο φόβος μην ξεσηκωθεί ο κόσμος για τη φτώχια που σπέρνουν και την βάρβαρη αντιλαϊκή τους πολιτική φέρνουν νομοσχέδιο που απαγορεύει την απεργία στους Δήμους, το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ακυρώνει τις ζωντανές διαδικασίες, τη Γενική Συνέλευση των σωματείων, ορίζοντας ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για τη λήψη απόφασης για την απεργία, διώκει ποινικά την περιφρούρηση της απεργίας, δημιουργεί ανοιχτό μηχανισμό φακελώματος σε όσους εργαζόμενους επιλέγουν να οργανωθούν.

 Με αυτό το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που φέρνουν, μετατρέπουν τις συλλογική και συνδικαλιστική δράση, τους λαϊκούς αγώνες σε ιδιώνυμο και ποινικό αδίκημα.

     Τα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνει με νόμο η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, όπως και οι ανακοινώσεις για τη διαχείριση της έξαρσης της πανδημίας, που συνεχίζουν να αφήνουν απροστάτευτο και εκτεθειμένο το λαό, είναι «αιτία πολέμου» για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

     Καμία προσδοκία ή ελπίδα δεν πρέπει να τρέφουμε ότι κάτι θα αλλάξει χωρίς τη δική μας καθοριστική παρέμβαση. Χωρίς  να εμπιστευτούμε και να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας στον αγώνα για την υγεία και τα δικαιώματά μας, για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής, αντιμετωπίζοντας και τις πρόσθετες δυσκολίες που βάζει η πανδημία.

Είναι ώρα ευθύνης για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.

 Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους που μαζί δώσαμε όλες αυτές τις μάχες, για να μην μείνει χώρος δουλειάς που δεν θα ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι.

 Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για την εξασφάλιση τακτικών συγκοινωνιών, για μέτρα προστασίας στην καθαριότητα, τις διοικητικές υπηρεσίες, τις κοινωνικές δομές, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επαναφορά 13ου 14ου μισθού.

Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή!

 Δεν θα χαρίσουμε στο κεφάλαιο και στο κράτος τα σωματεία μας, το δικαίωμα να μαζευόμαστε και να αποφασίζουμε, να εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας, να απεργούμε!

 Δεν αφήνουμε να πάει χαμένο ούτε ένα λεπτό. Οργανώνουμε την απεργιακή μας απάντηση στις 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...