Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου:Όλοι στην Απεργία την 26 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφισα /φε την στιγμή που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς lock down λόγο της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί στους εργαζόμενους καταπατώντας δικαιώματα που είχαν κατακτήσει τον προηγούμενο αιώνα.

Αντί να πάρει μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αντί να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ή των σχολείων που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες, ετοιμάζεται να πάρει μέτρα κατ’ εντολή του κεφαλαίου προκειμένου να τονώσει την κερδοφορία του.

Προωθούν την ΙΟώρη ημερήσια εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, την επέκταση και γενίκευση της δουλειάς την Κυριακή, επεκτείνει τις ευέλικτες μορφές εργασίας παντού, Μειώνει ακόμα περισσότερο τους μισθούς που θα ξεκινούν από τα 200 ευρώ. Έρχονται νέες οικονομικές περικοπές των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταργείται το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Αυτή η αντεργατική πολιτική προϋποθέτει καταστολή των αγώνων και του οργανωμένου εργατικού κινήματος, γι’ αυτό η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει Νομοσχέδιο που θα περιορίζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων, θα θέτει όρους και προϋποθέσεις προσαρμοσμένες στα μέτρα των εργοδοτών, με εξαντλητικές ποινές, θεσμικές και χρηματικές, σε συνδικαλιστές που δεν θα συμμορφώνονται στις υποδείξεις τους. Και ενώ έχουν ήδη βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, με το ηλεκτρονικό φακέλωμα των μελών τους, την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις συνελεύσεις, το απαιτούμενο 50+1% για την κήρυξη απεργίας. Ενώ έχουν ήδη ψηφίσει νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, ενώ δείχνουν το αυταρχικό τους πρόσωπο σε κάθε ευκαιρία, ( π.χ. στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις μαθητικές πορείες, κ.α.), φέρνει το νέο συνδικαλιστικό νόμο, που μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • Ένα συνδυασμό απεργοκτόνων διατάξεων που καταργεί τις Γενικές Συνελεύσεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές και ορίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για λήψη απόφασης για απεργία.
  • Αλλά ακόμη κι αν παρθεί μια τέτοια απόφαση έρχεται ο καθορισμός προσωπικού ασφάλειας, που για ορισμένες περιπτώσεις (όπως στις πρώην ΔΕΚΟ, στις μεταφορές, στα λιμάνια κλπ) θα ξεπερνά ακόμη και τον αριθμό των εργαζομένων ολόκληρης της βάρδιας!
  • Κι αν ακόμα και μετά από αυτά γίνει κατορθωτό να κηρυχτεί απεργία τότε έρχεται η ωμή καταστολή, γιατί όχι μόνο καταργείται η απαγόρευση πρόσληψης απεργοσπαστικού μηχανισμού από την εργοδοσία όπως προέβλεπε ο Ν.1264/82, αλλά στο εξής η περιφρούρηση των απεργιών θα είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη και θα καθιστά παράνομη την ίδια την απεργία.
  • Ούτε οι συλλογικές συμβάσεις θα μείνουν έξω από τον «εκσυγχρονισμό» της κυβέρνησης αφού το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης θα αναγνωρίζεται μόνο στα σωματεία που έχουν παραδώσει ψηφιακά τα Μητρώα τους στο κράτος και στην εργοδοσία. Δηλαδή για να λειτουργεί κάποιο συνδικάτο θα πρέπει να αποδεχτεί το φακέλωμα.

Τώρα είναι η ώρα για να απαντήσουμε. Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή! Προετοιμάζουμε μαζική, δυναμική απάντηση με απεργία για να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Δεν θα τους χαρίσουμε τα σωματεία μας, το δικαίωμα να οργανωνόμαστε και να αποφασίζουμε, να εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας, να απεργούμε!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...