Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης: Συμμετέχουμε όλοι στην Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 26 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

H κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί στο έπακρο τις πιεστικές συνθήκες που προκαλεί η πανδημία, προκειμένου να περάσει μια σειρά αντεργατικών μέτρων, με αποκορύφωμα το νομοσχέδιο για τη «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας». Με το εν λόγω νομοσχέδιο καταργείται και με τη βούλα το 8ωρο και ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση.

Στόχος των νέων σαρωτικών ανατροπών είναι να έχει η μεγαλοεργοδοσία ακόμα πιο «λυμένα τα χέρια της» με τη συνδικαλιστική δράση «στο γύψο». Πίσω από τον «εκσυγχρονισμό» που διατυμπανίζει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προωθούνται:

  • Η γενικευμένη εφαρμογή της 10ωρης εργάσιμης μέρας αντί του 8ωρου, χωρίς αμοιβή για τις δύο επιπλέον ώρες υποχρεωτικής εργασίας, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα.
  • Η απαγόρευση της απεργίας στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στα ΝΠΔΔ και στους περισσότερους συγκεντρωμένους εργασιακούς χώρους, 44 χρόνια μετά τον μαύρο νόμο του Λάσκαρη. Επίσης, στην περίπτωση απεργίας, «το προσωπικό στοιχειώδους λειτουργίας, που πρέπει να εξακολουθεί να εργάζεται στις επιχειρήσεις που η λειτουργία τους είναι κρίσιμη για το κοινωνικό σύνολο, στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, ορίζεται σε τουλάχιστον 40%»! Δηλαδή, στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, αλλά και σε κάθε κλάδο και μεγάλη επιχείρηση που θα κρίνονται κρίσιμοι για το κεφάλαιο, στην απεργία θα υποχρεώνονται να δουλεύουν τουλάχιστον οι μισοί εργαζόμενοι!
  • Η κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων που αποτελούν το ανώτερο όργανο των σωματείων με ζωντανή συμμετοχή των εργαζομένων, στη συνδιαμόρφωση και τη λήψη των αποφάσεων, αφού ορίζεται ότι το Συνδικάτο «πρέπει να παρέχει πραγματική πρακτική δυνατότητα συμμετοχής και ψήφου εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικώς, ιδίως για τη λήψη απόφασης απεργίας…». Υπονομεύεται η ίδια η λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Επιδιώκουν να διαμορφώσουν εργαζόμενους απομονωμένους από κάθε έννοια συλλογικής δράσης, να κόψουν τους δεσμούς των ίδιων των εργαζομένων μεταξύ τους.
  • Το στήσιμο απεργοσπαστικών μηχανισμώντης εργοδοσίας. Όπως αναφέρεται, «απαγορεύονται οι καταλήψεις χώρων και εισόδων και η άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας. Αν λάβουν χώρα, η απεργία καθίσταται παράνομη. Όσοι μετέχουν σε κατάληψη ή βιαιοπραγούν, τελούν ποινικώς κολάσιμη πράξη»! Με μια κουβέντα, η περιφρούρηση της απεργίας από τους εργαζόμενους ή ένα απεργιακό σύνθημα έξω από μια επιχείρηση μπορεί να βαφτίζονται… «άσκηση ψυχολογικής βίας» καθιστώντας την απεργία παράνομη, με τους εργαζόμενους να διώκονται ποινικά!!!
  • Το φακέλωμα των σωματείων από το κράτος και την εργοδοσία. Συγκεκριμένα, «καθίσταται προϋπόθεση για την άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος η απογραφή στο ήδη νομοθετημένο Γενικό Μητρώο», ενώ το «δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης αναγνωρίζεται μόνο στις οργανώσεις που έχουν εγγραφεί στα νομοθετημένα ψηφιακά Μητρώα».

ΔΕΝ βάζουμε τα δικαιώματά μας σε καραντίνα!

Συμμετέχουμε όλοι την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Αρνούμαστε την λογική «κόστους – οφέλους» στην Υγεία. Διεκδικούμε σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες συνθήκες και δεν θα γίνεται «μιας νόσου».
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
  • ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με:

  • τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία σε ένα σύστημα Υγείας γυμνό και αθωράκιστο. ­
  • τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που έρχονται αντιμέτωποι με τις μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα προστασίας, με τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Μπορούμε να προστατέψουμε πραγματικά τα σχολεία μας: Απαιτούμε μείωση των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες, μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ στα σχολεία, σχολίατρους στις σχολικές μονάδες.
  • τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους δουλειάς στους οποίους δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα και αποτελούν εστίες μετάδοσης. Που στριμώχνονται καθημερινά ασφυκτικά στα ΜΜΜ, που βιώνουν την απειλή της ανεργίας, που είναι αντιμέτωποι με νέα επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημά τους. ­
  • τους μικρούς επαγγελματίες, τους βιοπαλαιστές αγρότες, που έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του λουκέτου, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.
  • τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν να μπαίνουν στο στόχαστρο τα σπίτια τους για να σωθούν άλλη μια φορά οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
  • τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους του πολιτισμού, που ζουν μέσα στην ανασφάλεια – και πολλοί από αυτούς στην ανέχεια – ως αποτέλεσμα της πολιτικής που τους άφησε τελείως απροστάτευτους και χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη.

Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!

Συμμετέχουμε στην απεργία!

Γιατί η δημοκρατία και η αξιοπρεπής διαβίωση όλων των πολιτών πάνε μαζί!!!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...