Εργατικό Κέντρο Πειραιά : Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΟΣΥ στις 19 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Δεν παίζουμε την υγεία μας στα ζάρια.

Απαιτούμε συχνά και ασφαλή δρομολόγια για το λαό. Επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί σε κινητοποίηση τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στα γραφεία του ΟΣΥ στις 10:30.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τα χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και τους πάνω από 1.000 νεκρούς. Αντί να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των Συνδικάτων και των μαζικών φορέων για να προστατεύσει την υγεία του λαού και να διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά του, αξιοποιεί αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες για να δυναμώσει την επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες, μεγαλώνοντας τα προβλήματα, φέρνει νέους αντιλαϊκούς νόμους ενώ προχωρά στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Δυναμώνουμε την πάλη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, για την πραγματική κάλυψη των αναγκών μας για φτηνή και ασφαλή συγκοινωνία. Καλούμε την κυβέρνηση αντί να κοροϊδεύει να πάρει ουσιαστικά μέτρα εδώ και τώρα.

Απαιτούμε:

  • Πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα μέσα μεταφοράς.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στα αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες.
  • Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους ή έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία.
  • Άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για:Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούργιων οχημάτων και βαγονιών.
  • Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες. Όχι στα ΣΔΙΤ. Επίταξη των ΚΤΕΛ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία».

Όλοι στην συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΣΥ, Παρνασσού 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντης

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...