Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου : Να ενισχυθεί επειγόντως το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο με πνευμονολόγους και παθολόγους

Δημοσιεύτηκε στις

Να ενισχυθεί επειγόντως το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο με πνευμονολόγους και παθολόγους. Να ανακληθεί η απόφαση για στελέχωση του ιατρείου COVID από ορθοπεδικούς, χειρουργούς και πνευμονολόγους

Το πρόσφατο θετικό κρούσμα σε γιατρό του ΤΕΠ στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο αναδεικνύει, για άλλη μια φορά, την αδιάκοπη προσπάθεια  – κάτω από ολοένα δυσκολότερες συνθήκες και με αυξανόμενο κίνδυνο για την υγεία τους – που καταβάλλουν, από την έναρξη της επιδημίας, οι γιατροί του ΤΕΠ καθώς και οι νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου, διοικητικοί, φύλακες και καθαριστές, που εργάζονται στο ΤΕΠ, για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Παρόμοιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι γιατροί και υπόλοιποι εργαζόμενοι (νοσηλευτές, βοηθοί θαλάμου, τραυματιοφορείς, φυσικοθεραπευτές, καθαριστές) στην Πνευμονολογική, τις Α και Β Παθολογικές κλινικές και στη ΜΕΘ COVID, όπου νοσηλεύονται επιβεβαιωμένοι και πιθανοί ασθενείς με COVID-19.

Οι περισσότεροι από τους παραπάνω συναδέλφους, σχεδόν χωρίς διακοπή και καμία ουσιαστική ενίσχυση, δίνουν, για 8 ολόκληρους μήνες, τη «μάχη» ενάντια στην επιδημία αλλά και σε άλλες ασθένειες..

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Σωματείου μας και τα αλλεπάλληλα αιτήματα διευθυντών και προϊσταμένων των αντίστοιχων τμημάτων, δεν έχει ενισχυθεί το ΤΕΠ και οι κλινικές με γιατρούς βασικών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση της επιδημίας (παθολόγοι, πνευμονολόγοι, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι)  και νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό και παραιατρικό προσωπικό.

Αντίθετα, και παρά τις ομόφωνες εισηγήσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου, συνεχίζεται η απαράδεκτη πρακτική, με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου, να στελεχώνεται το ιατρείο COVID από ορθοπεδικούς, χειρουργούς και καρδιολόγους του ΤΕΠ.

Με αποτέλεσμα, όχι μόνο να στερούνται οι ασθενείς με COVID την εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα από γιατρούς της αντίστοιχης ειδικότητας με την επιδημία (παθολόγους και πνευμονολόγους) αλλά και να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία των ορθοπεδικών, χειρουργικών και καρδιολογικών ιατρείων του ΤΕΠ.

Άλλωστε είναι φανερό ότι η επιστημονική εξειδίκευση των παθολόγων και πνευμονολόγων δεν μπορεί να υποκατασταθεί ούτε με διοικητικές αποφάσεις ούτε με προγράμματα «ταχύρυθμης τηλεκπαίδευσης» που διαφημίζει ο υπουργός Υγείας, στην προσπάθεια του να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για τις ελλείψεις ακόμη και σε βασικές ιατρικές ειδικότητες για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί το ΤΕΠ και συνολικά το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο στη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων COVID, να μην μετατραπεί σε νοσοκομείο «μιας νόσου» και να συνδυάζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών με την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας, απαιτείται:

► να ανακληθεί η αντιεπιστημονική απόφαση για στελέχωση του ιατρείου COVID από ορθοπεδικούς, χειρουργούς και καρδιολόγους. Να στελεχώνεται από τους παθολόγους και πνευμονολόγους του νοσοκομείου.

► να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την πρόσληψη γιατρών, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα

► να προσληφθούν άμεσα όλοι οι ειδικευμένοι παθολόγοι, πνευμονολόγοι, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι, που συμμετέχουν στις κρίσεις για τις προκηρυχθείσες θέσεις  

να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, ΣΟΧ)

► να αξιοποιηθούν οι καταστάσεις επιλαχόντων στην προκήρυξη 2Κ και οι καταστάσεις για επικουρικό προσωπικό για την άμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού, βοηθητικού υγειονομικού και παραϊατρικού προσωπικού.  

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...