Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ : Τιμάμε το Πολυτεχνείο  στον δρόμο του αγώνα, συνεχίζουμε την πάλη μας κάτω από όλες τις συνθήκες.

Δημοσιεύτηκε στις

Τιμάμε την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, 47 χρόνια μετά αντλούμε διδάγματα  από τον  αγώνα των φοιτητών και των εργατών ενάντια στην ΑμερικοΝατοική χούντα σε ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες.

Το Πολυτεχνείο  δεν είναι απλά μια επέτειος. Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό  σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή  κυριαρχία. Η εξέγερση μας διδάσκει ότι κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός και αν φαίνεται δεν είναι ανίκητος .

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέει και σήμερα τους αγώνες των εργαζομένων, των μαθητών και των φοιτητών. Το βαθύ αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο που εκπέμπει, φέτος είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών  μας δικαιωμάτων . Δεν συμβιβάζεται με την μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ και με συμμετοχή σε επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η πάλη μας κόντρα στους σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι στην περιοχή θα δυναμώσει. Αυτό είναι που ενοχλεί την κυβέρνηση, ο αντιιμπεριαλιστικός  χαρακτήρας της  πορείας. Η αντιιμπεριαλιστική  πορεία δεν μπορεί να απαγορευτεί. Τους μόνους που εξυπηρετεί είναι όσους θέλουν να μην διεκδικούμε, να μην αγωνιζόμαστε, όσους θέλουν να υπάρχει παντού σιγή νεκροταφείου για να περνάνε τα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Είναι καταδικαστέα και αυταρχική η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιβάλει απαγόρευση των συναθροίσεων λόγω του αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση. Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη. Απαιτούμε να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση.

Το οργανωμένο εργατικό κίνημα ξέρει πολύ καλά να τηρεί τα μέτρα προστασίας. Παλεύει να τηρούνται  πραγματικά  στους χώρους  δουλειάς, εκεί που κυβέρνηση και εργοδοσία μας αφήνουν έκθετους στον κορονοιό.

Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα και φέτος τα αντιιμπεριαλιστικά  συνθήματα θα ακουστούν  δυνατότερα  από κάθε άλλη φορά.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο  στον δρόμο του αγώνα, συνεχίζουμε την πάλη μας κάτω από όλες τις συνθήκες.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην ΕΒΓΑ σε συμβολική αγωνιστική συμμετοχή την Τρίτη 17 Νοέμβρη.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...