Συνδικάτο Εργατ/λων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής : Όλοι στην απεργία 26 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΑΠΛΩΝΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε  η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας στο Περιστέρι. Παρά τον φόβο και το κλίμα τρομοκρατίας που έχει σπείρει η κυβέρνηση, με lockdown κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, μαχητικά, με πίστη στην δύναμη μας, στη δύναμη του ταξικού μας Συνδικάτου του ΣΕΤΤΑ και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας δώσαμε το παρών!

Στη Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε να μην κάτσουμε με σκυμμένα τα κεφάλια και ψηφίσαμε ομόφωνα την πρόταση για απεργία στις 26 Νοεμβρίου. Από σήμερα ενημερώνουμε και συζητάμε με τους συναδέλφους μας, διανέμουμε το καινούριο τεύχος της εφημερίδας μας, οργανώνουμε την πάλη για την επιτυχία της απεργίας!

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΡΑ BLACKFRIDAY – ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Στις 26/11 απεργούμε για τα δικαιώματά μας, για αυξήσεις στους μισθούς μας, για την εξασφάλιση του  8ωρου μας, απεργούμε ενάντια στα εξαντλητικά ωράρια, για μέσα ατομικής προστασίας, για μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Απεργούμε για την άθλια κατάσταση του συστήματος υγείας, για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς, που θα χειροτερεύσουν με το Black Friday και το lockdown. Με τη συμμετοχή μας στην απεργία κάνουμε βήμα, στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία ότι δε θα λυγίσουμε, δε θα μας γονατίσουν, ότι πρέπει να μας υπολογίζει, στέλνουμε μήνυμα για τον αγώνα, για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ  ΕΛΤΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:  ενάντια στην διορισμένη διοίκηση των ΕΛΤΑ από το κράτος-κυβέρνηση που όλα αυτά τα χρόνια τσακίζει (όποιος και αν κυβερνά) τους μισθούς  μας, τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, Επίδομα Αδείας και ζητάει νέα περικοπή σε μισθό (9,1%) και επιδόματα (εκμετάλλευσης, επίδομα γάμου) , στις απολύσεις που τις βαφτίζουν εθελούσια έξοδο, για την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση, για προσλήψεις μονίμου προσωπικού, μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου και ενοικιάσεως σε αορίστου με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, για το κλείσιμο καταστημάτων και την περαιτέρω εξάπλωση στο θεσμό των πρακτόρων, για τις ελλείψεις σε μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ COURIER ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ : ενάντια στην υπέρ εντατικοποίηση, στις άθλιες σχέσεις εργασίας( ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, συμβασιούχοι), για προσλήψεις εργαζομένων αορίστου χρόνου που παρόλο που τα κέρδη των εργοδοτών μας  έχουν τριπλασιαστεί το τελευταίο 8μηνο και έχουν έρθει από το δικό μας κόπο καμία πρόσληψη δεν γίνεται, αντίθετα οι εργαζόμενοι παραιτούνται μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στην πίεση της δουλείας, για την δουλειά μας τα Σαββατοκύριακα, για τα απλήρωτα μεροκάματα, τους άθλιους μισθούς μας, για την μη τήρηση των κανονικών μας αδειών, για τις απολύσεις των συνδικαλιζόμενων εργαζόμενων και για όσους τολμούν να διεκδικήσουν, για τα ανύπαρκτα  μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για την εξασφάλιση της  ΣΣΕ.

Συνάδελφοι, είναι κρίσιμη η στιγμή και θέλει επαγρύπνηση! Εμείς οι εργαζόμενοι του κλάδου των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών δουλεύουμε εκτεθειμένοι οι ίδιοι και οι οικογένειες μας αφού δεν σταματάμε να διακινούμε δέματα και αλληλογραφία χέρι με χέρι όλο αυτό τον καιρό της πανδημίας με την επαφή με δεκάδες ανθρώπους που έχουν κάθε μέρα οι διανομείς – courier, οι υπάλληλοι στην εξυπηρέτηση, με το κίνδυνο της μετάδοσης του ιού, με την δουλειά μας να βαράει κόκκινο μην υπολογίζοντας κανένας εργοδότης την υγεία μας μπροστά στα κέρδη του!  Δουλεύουμε όλοι στην πρώτη γραμμή  επηρεαζόμενοι όλο αυτό  το διάστημα, αφού από το προηγούμενο lockdown μέχρι και σήμερα, τα κέρδη των επιχειρήσεων του κλάδου έχουν πολλαπλασιαστεί και η εργασία μας καθημερινά όλο και αυξάνεται, έρχεται τώρα το δεύτερο lockdown καπάκι με το Βlack Friday και με την περίοδο των εορτών. Αυτό που θα ζήσουμε για μια ακόμη φορά μόνο η λέξη κόλαση μπορεί να το περιγράψει! Με τον κορονοϊό να έχει εξαπλωθεί και ο κίνδυνος να είναι μεγάλος, με το κράτος αντί να ενισχύσει το σύστημα Υγείας με νέο προσωπικό, περισσότερες ΜΕΘ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, να σφυρίζει αδιάφορα και να κάνει επίκληση στην ατομική ευθύνη.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά που περνάμε, έρχεται τώρα η κυβέρνηση με αισχρό τρόπο μέσα στην καραντίνα να θέλει να περάσει και εργασιακό νόμο. Έναν νόμο έκτρωμα αφού καταργεί μετά από 100 χρόνια το 8ωρο στην Ελλάδα, έναν νόμο που ποινικοποιεί την απεργία, που βάζει ακόμα μεγαλύτερο χέρι στην Κυριακάτικη αργία, που θέλει να βάλει χέρι στα συνδικάτα και στο μητρώο τους, έναν νόμο που βάζει ταφόπλακα σε ότι μας έχει απομείνει σε δικαιώματα!

Η οργάνωση της απεργίας αφορά όλους μας! Τα μέλη του ΣΕΤΤΑ  να πρωτοστατήσουμε στους χώρους δουλειάς μας, να βγούμε μπροστά   να φτιάξουμε σωματειακές επιτροπές, απεργιακές επιτροπές ,να προκαλέσουμε εμείς συνελεύσεις γραφείων όπου θα επιδιώξουμε να παρθούν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία ενάντια στα νέα και παλιά σχέδια που ετοιμάζουν κυβέρνηση και εργοδοσία. Τα μέλη του ΣΕΤΤΑ σε κάθε γραφείο να στήσουμε απεργιακές επιτροπές που θα συμβάλουν στην οργάνωση του αγώνα μας και θα αφήσουν παρακαταθήκη για τα δύσκολα που θα ακολουθήσουν!

 Καλούμε όλα τα Επιχειρησιακά Σωματεία του κλάδου, και αυτά με την σειρά τους να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις, να πάρουν απόφαση για απεργία και συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Είναι υπόθεση όλων μας η επιτυχία της απεργίας και της συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτήν.

Με σχέδιο κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που επεξεργάζεται το ΣΕΤΤΑ και συμμετοχή στην απεργία στις 26 Νοεμβρίου, να δοθεί μαζική μαχητική ταξική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης. Να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στον κλάδο μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής μας.

 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ ΤΩΡΑ

Το LOCK DOWN να μπει εδώ και τώρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία που εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα και θέλουν να βάλουν φρένο στους αγώνες μας!

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...