Καταγγελία της ΔΑΣ παράταξη στο εργατικό κέντρο Καρδίτσας που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Στο ΔΣ που έγινε την Παρασκευή 13/11/2020 μετά από αίτημα της ΔΑΣ ,με θέμα την προκήρυξη απεργίας στης 26/11/2020 ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός έδειξε για άλλη μια φορά το πρόσωπο του.

Την στιγμή που η κυβέρνηση με τις πλάτες των υπολοίπων αστικών κομμάτων, προσπαθεί να αξιοποιήσει την πανδημία και το lockdown για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στο λαό. Που η πολιτική της πριμοδοτεί συνεχώς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ για το λαό επιφυλάσσει την “ποιοτική μετάβαση” στο θάνατο.

Που δεν θέλει τη δράση των σωματείων για να περάσει πιο εύκολα τα βάρβαρα μέτρα κατάργησης του 8ωρου, περιορισμού της λειτουργίας των σωματείων και καταστρατήγησης των συνδικαλιστικών ελευθεριών με το νέο συνδικαλιστικό νόμο. Που φέρνει αυτά τα μέτρα τώρα σε περίοδο γενικού lockdown.

Που η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει συνθήκες γαλέρας και μεσαίωνα για χάρη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα να βάλει  τους αγώνες των εργαζομένων στο γύψο. Που κινδυνεύει να χαθεί η κατάκτηση 134 χρόνων το οχτάωρο, να καθιερωθεί μισθός 200 €, να διαλυθεί ο σταθερός ημερήσιος εργάσιμος χρόνος.

Τη στιγμή που σχεδόν 2 μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε τον νομό μας , υπάρχουν ακόμα άστεγοι και δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις στην πλειοψηφία των πλημμυροπαθών,

Η πλειοψηφία του εργατικού κέντρου , ευθυγραμμιζόμενη με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ βάζει πλάτη στην κυβέρνηση, αποφασίζοντας να μην γίνει απεργία  με πρόσχημα ότι ακόμα δεν έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα!!

Επίσης αποφάσισε στην επέτειο του πολυτεχνείου να μην κάνει καμία κινητοποίηση άλλα να καταθέσει απλά ένα στεφάνι πατώντας στην αυταρχική λογική της κυβέρνησης που με πρόσχημα την πανδημία θέλει να απαγορεύσει τη διεκδίκηση και τις κινητοποιήσεις!!

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να περάσει αυτή η αντεργατική πολιτική , να καταδικάσουν την στάση της πλειοψηφίας του εργατικού κέντρου Καρδίτσας, να μην ανεχτούν το φόβο και την τρομοκρατία.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που γεννούν δυστυχία, πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς, ενάντια στον περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών. Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο. 

Το Πολυτεχνείο ζει και εμπνέει τους αγώνες μας».

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου παίρνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...