Εργατικό Κέντρο Άρτας : Η επίθεση ενάντια στην ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης, Δεν θα περάσει

Δημοσιεύτηκε στις

Την ώρα που καθημερινά αποκαλύπτονται οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, για τη μη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη μη λήψη μέτρων σε κρίσιμους χώρους, την ώρα που ο δικομματικός «καυγάς» για το ποιος έχει ΜΕΙΩΣΕΙ Περισσότερο τους γιατρούς στα νοσοκομεία σε σχέση με το 2015, με το να παινεύεται ο κ. Γεωργιάδης ότι η Ν.Δ. μείωσε τους γιατρούς στο «ΣΩΤΗΡΙΑ»  από 178 το 2015 σε 140 το 2020 και εν μέσω πανδημίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε από 178 το 2015 σε 98 το 2019, η κυβέρνηση επιμένει ντε και καλά να παρατάξει τα «τάνκς» των απαγορεύσεων σαν αντιπερισπασμό, για να φορτώσει τις δικές της ευθύνες ξανά στο λαό μας, που αγωνίζεται και τηρεί με το παραπάνω όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Σημερινό της «κατόρθωμα», – όπως τονίζει η ΟΕΝΓΕ  σε ανακοίνωση της – «με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή, επειδή η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης καλεί, όπως άλλωστε και άλλες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, Σωματεία Εργαζομένων, Ομοσπονδίες, ανάμεσα τους και η Ο.ΕΝ.Γ.Ε, σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι οποίες θα γίνουν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.»

Το Εργατικό Κέντρο της Άρτας καταγγέλλει το αίσχος της εκμετάλλευση από την κυβέρνηση της πανδημίας,  για την επιβολή «σιγής νεκροταφείου», στην  προσπάθεια της απλά και μόνο να περάσει τις αντεργατικές ανατροπές του αιώνα, να κόψει κάθε «ανάσα» του εργατικού κινήματος στην αντιπαράθεση του με την εργοδοσία.

Καταγγέλλει, την στοχοποίηση των κινητοποιήσεων του λαϊκού κινήματος. Την ποινική δίωξη του συνόλου των νοσοκομειακών γιατρών που σήμερα ειδικά δίνουν μια υπεράνθρωπη μάχη.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης των σωματείων, εκλεγμένων συνδικαλιστών. Δεν θα επιτρέψουμε να πέσει σιγή ασυρμάτου στους χώρους δουλειάς. Βάζουμε lockdown στην πολιτική που παζαρεύει τη ζωή και την υγείας μας.

Περισσότερα

Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής: Απόσυρση τώρα του νομοσχεδίου – Όχι στο 13ωρο και την «ευελιξία»

Η επίθεση της κυβέρνησης με το νομοσχέδιο για το 13ωρο αφορά όλους τους εργαζομένους ΟΛΟΙ...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Δελτίο Τύπου από την ανοιχτή συζήτηση-σύσκεψη για την απεργία 1 Οκτώβρη

Πανεργατικός απεργιακός ξεσηκωμός, την Τετάρτη 1η του Οκτώβρη Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στη πλατεία...

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Η σιωπή και η ανοχή στα σχέδια του ΥΠΑΙΘΑ είναι συνενοχή

Δήλωση των εκλεγμένων της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ: Η σιωπή και η ανοχή...