Κοινή Ανακοίνωση Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών και Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού για κρούσματα στα γραφεία της PQH

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε την διοίκηση της PQHγια απόκρυψη κρουσμάτων στα γραφεία της

Συναδέλφισσες  συνάδελφοι,

Με μεγάλο προβληματισμό παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην PQH που διορίστηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος  για να λειτουργήσει ως Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία αψηφά ακόμα και τα ελλιπή μέτρα του ΕΟΔΥ, αναλαμβάνει την ευθύνη και μετατρέπει τα γραφεία της σε εστία μετάδοσης του κορονοϊού!

Την προηγούμενη εβδομάδα συνάδελφοί μας που δούλευαν στα γραφεία της PQH, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοιό. Η διοίκηση της εταιρείας έχει σοβαρές ευθύνες αφού:

-Δεν ενημέρωσε άμεσα  όλο το προσωπικό -ούτε καν τους συναδέλφους που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο- για τα κρούσματα.

-Δεν προχώρησε σε απολύμανση των γραφείων απευθείας μόλις έμαθε το πρώτο από τα περιστατικά Πέμπτη 05/11, πάρα μόνο την Κυριακή 8/11, εκθέτοντας έτσι σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους συνάδελφους.

-Δεν κάλυψαν οικονομικά τα tests για την πλειοψηφία των συναδέλφων μας που ήρθαν σε επαφή ή ήταν στα ιδία κτήρια με τα κρούσματα, παρά μόνο τους πολύ κοντινούς.   

-Αγνοούν προκλητικά τους συνάδελφους που θέλουν να μάθουν εάν η διοίκηση έχει προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες για να προστατεύσει την υγεία των συνάδελφων και των οικείων τους.

Είναι προκλητικοί όταν ισχυρίζονται ότι δεν ενημέρωσαν για να μην στιγματιστούν οι συνάδελφοι που βρέθηκαν θετικοί!

Οι συνάδελφοι μας όχι μόνο δεν έχουν ατομική ευθύνη για το γεγονός ότι νόσησαν, αλλά αντίθετα οι ευθύνες βαραίνουν την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και την εργοδοσία που δεν λαμβάνει μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενούς της.

Εμείς ευχόμαστε στους συναδέλφους να έχουν ταχεία ανάρρωση εκείνοι και όσοι νοσούν από την οικογένειά τους.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι τα κέρδη τους είναι πάνω από την υγεία μας!

Συνάδελφοι, όλο το προηγούμενο διάστημα κληθήκαμε να δουλέψουμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες με την τηλεργασία να γενικεύεται παντού, τα ωράρια να γίνονται λάστιχο (περισσότερο απ’ ότι συνήθως…), να δουλεύουμε Κυριακές και αργίες. Να χάνεται κάθε έννοια προσωπικής ζωής. Τα κόστη που θα γλυτώναμε λόγω μετακινήσεων τελικά τα πληρώνουμε διπλά και τριπλά με τα επιπλέον έξοδα που έχουμε λόγω τηλεργασίας όπως ρεύμα, θέρμανση κ.ά. Την ίδια ώρα που μας έλεγε η εργοδοσία, πόσο καλά ανταπεξήλθαμε στις δύσκολες συνθήκες, να συμβάλλουμε ώστε η εταιρία να συνεχίσει το έργο της και να δει την κρίση σαν ευκαιρία, στην πλειοψηφία οι εργαζόμενοι δεν είδαν καμία  βελτίωση στην ζωή τους.

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας !

Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας!

Τα σωματεία μας δίνουν μάχη να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας , να γίνονται  τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους, να προστατευτούν οι συνάδελφοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί και να μην καταστρατηγούνται τα εργασιακά μας δικαιώματα. Αυτόν τον αγώνα είναι ανάγκη να τον δυναμώσουμε! Γινόμαστε μέλη στα σωματεία μας! Οργανωμένοι και ενωμένοι δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της! Μπορούμε να τα καταφέρουμε και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές. 

Η υπεράσπιση της υγείας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι αποκλειστικά στα δικά μας χέρια.

Απαιτούμε:

ΑΜΕΣΗ ενημέρωση όλων των εργαζομένων για την ύπαρξη κρουσμάτων.

Να γίνει ιχνηλάτηση από Αρμόδιο Φορέα (ΕΟΔΥ) και όχι από τη Διοίκηση της εταιρίας, η οποία δεν είναι αρμόδια

Να γίνουν ΤΩΡΑ τεστ σε όλο το προσωπικό της εταιρίας για αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού, με το κόστος να βαρύνει εξ ολοκλήρου την διοίκηση της εταιρίας

Να ενισχυθεί η καθαριότητα και η καθημερινή απολύμανση σε όλους τους χώρους εργασίας

Σταθερή καθημερινή παρουσία γιατρού εργασίας στο χώρο

Για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται η παραμονή στο σπίτι σε καραντίνα, να καταβληθεί εξολοκλήρου ο μισθός.

Τα αποτελέσματα των τεστ covid -19 που πραγματοποιούνται από διάφορα διαγνωστικά εργαστήρια να παραδίδονται άμεσα, επίσημα και γραπτά στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Να δοθεί τώρα άδεια σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.

Σε περίπτωση τηλεργασίας να καλυφθεί με μηνιαίο έκτακτο επίδομα το επιπλέον κόστος που επωμίζεται ο εργαζόμενος (θέρμανση, σύνδεση Ιντερνέτ, υποδομές κ.α.).

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πάτρας : Όλοι στον αγώνα

Αυτές τις μέρες, μετά από χρόνια εξαφάνισης και αφωνίας για τα πραγματικά προβλήματα των...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 8 Οκτώβρη κινητοποίηση έξω από το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι, Παίρνουμε μέρος μαζικά στην κινητοποίηση με τους κατοίκους...

ΕΛΜΕ Κεφαλονιά – Ιθάκη: Αρχίζουν τα λαϊκά φροντιστήρια 4 Οκτώβρη

Και φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν τα ΛΑΪΚΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΑ που...